Iz drugih medija: Sabina Barbiš predstavlja Udrugu Termen u Španjolskoj

Iz drugih medija: Sabina Barbiš predstavlja Udrugu Termen u Španjolskoj


Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Obuhvaća europske i međunarodne programe i inicijative. Jedan od ciljeva mu je jačanje znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana. Usmjeren je na povezivanje obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom te potiče njihove zajedničke projekte.

Erasmus+ nudi mogućnosti međunarodne mobilnosti za pojedince te međunarodne suradnje za organizacije:

– provođenje razdoblja studija u inozemstvu,
– obavljanje stručne prakse,
– stručno usavršavanje i osposobljavanje,
– volontiranje
– razmjena mladih
– rad na međunarodnim projektima usmjerenima na modernizaciju i internacionalizaciju sektora obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.


Aktivnosti transnacionalne suradnje (Transnational Cooperation Activities – TCA) predstavljaju suradnju između nacionalnih agencija koje provode program Erasmus+. Te aktivnosti pružaju potporu kvaliteti pripreme i provedbe projekata korisnicima programa Erasmus+.


Sabina Barbiš, predstavljat će Udrugu Termen na TCA pod nazivom “Employability ambassadors – Ambasadori zapošljavanja” koja će se održati od 21. – 27. studenog 2016. godine u Mollini, Málaga, Španjolska. Cilj TCA “Ambasadori zapošljavanja” je ponuditi skup alata za učinkovito poticanje zapošljavanja ciljnih skupina u lokalnim zajednicama. Obrađuju se tri cjeline:


A. kompetencija za mentorstvo – smjernice mladima u potrazi za poslom ili u razvoju svog poslovnog projekta – socijalne kompetencije, učinkovita komunikacija, olakšavanje učenja, planiranje i postavljanje ciljeva, osnove vođenja, efektivna komunikacija
B. kompetencije za zapošljivost – identificiranje ključnih kompetencija za tržište rada, timski rad, Youthpass i Europass
C. sredstva za zapošljivost – mogućnosti u radu, obrazovanju i volonterstvu na europskoj i svjetskoj razini – formalno obrazovanje i stipendije, stažiranje, volontiranje, zapošljavanje, poduzetništvo, neformalno obrazovanje, kratkoročni trening i mobilnost


Za ovaj interkulturalni trening odabrana su 22 polaznika iz cijele Europe. Cilj je potaknuti visok stupanj međunarodne interakcije.

(S. Barbiš za  http://otok-krk.org/)

 

 

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA