Održana 8. jesenska biciklijada – za Teov prvi korak

U nedjelju, 13, studenoga 2016. u Malinskoj je održana tradicionalna jesenska biciklijada. Po osmi put ju je put organizirao Brdsko biciklistički klub Otok Krk uz potporu Turističke zajednice općine Malinska-Dubašnica i Općine Malinska-Dubašnica. Na startu se okupilo 56 biciklistica i biciklista.


Ove godine startnine nije bilo, nego su natjecatelji mogli donirati iznos koji žele za liječenje maloga Tea Jelenovića u kutiju koju su čuvale njegova tetka Marina Bolkovac i prijateljica Svjetlana Surya, poznata učiteljica joge i humanitarna aktivistica. Tom je prigodom skupljeno 1.605 kuna.
Biciklijada nije imala natjecateljski karakter, nego, osim humanitarnog, poslužila je za ugodno druženje. Nakon što su na biciklima prošli gotovo 40 kilometara, druženje je završeno u konobi Nino gdje su imali zajednički ručak.


Znamo da ovo nije prva humanitarna biciklijada u organizaciji BBK Otok Krk, samo da spomenemo nedavnu biciklijadu Osvoji crni biser u Puntu (koja je bila također za Tea), pa nas je potaknulo da porazgovaramo s predsjednikom kluba Nikolom Radovčićem. Doznali smo da Klub postoji devet godina, a biciklijade po otoku Krku u gotovo svim većim mjestima, od Baške do Dobrinja, organiziraju 8 godina. Osim toga iz prve ruke smo doznali o tijeku izrade karte svih biciklističkih staza na našem otoku. Ovaj izuzetno kompleksan i zahtjevan posao kojeg je pokrenula Turistička zajednica otoka Krka, a radi upravo Radovčić i, nakon što smo nedavno dobili iscrpnu kartu s oko 600 kilometara šetnica, druge će sezone svjetlo dana ugledati karta s istom dužinom od 600 kilometara označenih biciklističkih staza za sve kategorije biciklista, od rekreativaca pa do najzahtjevnijih „pedalaša“. Sve te  staze se nalaze na javnim površinama, tako da je iskoristio ovu prigodu da zamoli da ne uništavaju postavljene putokaze da se ne bi dogodilo da biciklisti uđu na nečiji privatni posjed. Uvjeren je da naš otok, zbog klime, zemljopisnog položaja, raznolikosti reljefa… ima sve uvjete da postane biciklistički raj.

Izvor: otok-krk.org

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.