Policija u zajednici

“Policija u zajednici” nova je smjernica policijskog djelovanja u okviru koje policijski službenici (kontakt-policajci-ke) s predstavnicima gradova i ostalih institucija zajedno rješavaju probleme na području lokalne zajednice.

Strategijom “Policija u zajednici” predviđeni su projekti: reforma operativno-preventivnog rada policije u odori; unaprjeđenje i razvoj kriminalističke prevencije; organizacija komunalne prevencije; reforma odnosa s javnošću; reforma sustava policijskog obrazovanja i stručnog usavršavanja te unaprjeđenje demokratizacije policije.

Kontakt-policajci-ke su raspoređeni po policijskim postajama, a svaki je nadležan za određeno kontakt-područje unutar područja nadležnosti policijske postaje. Veličina kontakt-područja određuje se prema broju stanovnika, broju važnijih institucija, broju kaznenih i prekršajnih djela, odnosno, prema sigurnosnim događajima.

U teritorijalnoj nadležnosti Policijske postaje Krk su kontaktna područja: Grad Krk, općine Baška, Punat, Dobrinj, Malinska – Dubašnica, Omišalj i Vrbnik.
Na području Policijske postaje Krk provodi se također projekt “Policija u zajednici”. Krajnji cilj ovog procesa jest transformacija iz tradicionalnog policijskog modela u model djelovanja policije u zajednici i izgradnja kompatibilnog modela organizacije rada policije u odnosu na zapadnoeuropske standarde.

Postajno područje podijeljeno je na 7 kontaktnih područja. Mještani Općine Malinska – Dubašnica za savjet i pomoć mogu se obratiti policijskoj službenici VII. kontakt područja Policijske postaje Krk, za prevenciju i koordinaciju radom
kontakt-policajki Sandri Borovac:

Kontakt policajka (Policijska službenica):

Sandra Borovac

  • telefon: 051/439 239
  • faks: 051/439 210
Share
PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA