Policija u zajednici

“Policija u zajednici” nova je smjernica policijskog djelovanja u okviru koje policijski službenici (kontakt-policajci-ke) s predstavnicima gradova i ostalih institucija zajedno rješavaju probleme na području lokalne zajednice.

Strategijom “Policija u zajednici” predviđeni su projekti: reforma operativno-preventivnog rada policije u odori; unaprjeđenje i razvoj kriminalističke prevencije; organizacija komunalne prevencije; reforma odnosa s javnošću; reforma sustava policijskog obrazovanja i stručnog usavršavanja te unaprjeđenje demokratizacije policije.

Kontakt-policajci-ke su raspoređeni po policijskim postajama, a svaki je nadležan za određeno kontakt-područje unutar područja nadležnosti policijske postaje. Veličina kontakt-područja određuje se prema broju stanovnika, broju važnijih institucija, broju kaznenih i prekršajnih djela, odnosno, prema sigurnosnim događajima.

U teritorijalnoj nadležnosti Policijske postaje Krk su kontaktna područja: Grad Krk, općine Baška, Punat, Dobrinj, Malinska – Dubašnica, Omišalj i Vrbnik.
Na području Policijske postaje Krk provodi se također projekt “Policija u zajednici”. Krajnji cilj ovog procesa jest transformacija iz tradicionalnog policijskog modela u model djelovanja policije u zajednici i izgradnja kompatibilnog modela organizacije rada policije u odnosu na zapadnoeuropske standarde.

Postajno područje podijeljeno je na 7 kontaktnih područja. Mještani Općine Malinska – Dubašnica za savjet i pomoć mogu se obratiti policijskoj službenici VII. kontakt područja Policijske postaje Krk, za prevenciju i koordinaciju radom
kontakt-policajki Sandri Borovac:

Kontakt policajka (Policijska službenica):

Sandra Borovac

  • telefon: 051/439 239
  • faks: 051/439 210
PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.