Izložbom Hane Hanak “Welcome home” otvara se DUBART Kulturno ljeto u Kući dubašljanske baštine

Izložbom Hane Hanak “Welcome home” otvara se DUBART Kulturno ljeto u Kući dubašljanske baštine

Multimedijalnom izložbom umjetnice Hane Hanak “Welcome home” otvara se DUBART Kulturno ljeto u Kući dubašljanske baštine u Bogovićima. Otvorenje će biti u četvrtak, 6. lipnja 2024. u 20,30 sati.

Izložba ostaje otvorena do 3. srpnja.

Hana Hanak diplomirala je 2021.godine na Akademiji likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo. Boravila je na nekoliko rezidencija u inozemstvu (zadnja je Dekonstrukcija slike u Leipzigu, 2022.), a u sklopu ERASMUS+ programa provela semestar na Accademia di Belle Arti u Macerati. Izlagala je na samostalnim (Welcome home, Galerija CEKAO 2023.) i grupnim izložbama u Zagrebu i inozemstvu među kojima su Percepcije u Galeriji Kortil 2024, i u Gradskoj galeriji Labin 2023.; 1. Velikogorički salon u Galeriji Galženica 2022.; Antisalon mladih u Galeriji Siva 2022., te je radila kao scenografkinja na filmu i televiziji. Sudjelovala je na DA!Festivalu 2021. godine, a njezini radovi nagrađeni su i izloženi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Članica je društva Hrvatskih likovnih umjetnika.


 


“Akademska slikarica Hana Hanak na samostalnoj izložbi naziva ‘Welcome home’, izlaže seriju radova nastalih eksperimentiranjem i prodiranjem među zamršene veza prostora, osobnih narativa i simbola. Kao žena, majka i slikarica koja živi i radi u 21. stoljeću, inspiraciju crpi iz situacija i iritacija s kojima se susreće u svakodnevnom životu. U značenjski slojevitoj seriji radova, oscilirajući između javnog prostora umjetnosti i privatnog prostora sebe, otkriva svijet u međuodnosu isprepletanja jednog prostora s drugim. Kuća nije dom, a dom nije prostor već osjećaj. Prostor predstavlja nešto što je očišćeno i slobodno za naseljavanje i boravak; u tom smislu treba shvatiti i kvadratni format platna koji doslovce podsjeća na jednostavni crtež kuće, a istovremeno asocira na prikaz ikone radnih površina naših virtualnih domova.

Umjetnica preuzima izložbeni prostor i gradi mikrokozmos od simbola vlastita života, emocija, sjećanja, inspiracije, identifikacije i identiteta. Oni postaju najvažniji materijali pri procesu nastanka radova, a slikanjem potvrđuje autentičnost iskustva kroz jedinstvenu umjetničku formu. Izložba uključuje i digitalnu komponentu GAN projektiranih virtualnih Antikuća. Projekt koji nastaje u suradnji s Jeronimom Matijevićem; kojim je projektirani GAN obučen na uzorku od 30 slika Haninih kuća da generira vlastite Antikuće, odnosno da krivotvori njene slike kuća.” (Marta Radman)Izvor:otok-krk.org
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA