Dan osoba s Downovim sindromom

Dan osoba s Downovim sindromom

U četvrtak 21. ožujka, učenici i učitelji naše škole oživjeli su duh inkluzije i prihvaćanja obilježavajući Dan osoba s Downovim sindromom. Ujutro su se učenici mlađih razreda okupili u školskom holu kako bi plesom iskazali svoju podršku i solidarnost prema svojim prijateljima s posebnim potrebama.

Pod vodstvom plesne skupine učiteljice Mihaele Košić, učenici su pratili ritam s osmijehom na licu. Atmosfera je bila ispunjena radošću i energijom.

Tijekom dana učitelji su kroz razgovore i aktivnosti poticali razumijevanje i poštivanje prema osobama s Downovim sindromom, dok su učenici svojom podrškom i nošenjem šarenih nesparenih čarapica simbolično izrazili podršku različitosti i jedinstvenosti osoba s Downovim sindromom.

Učionica 1.b razreda obogaćena je prisustvom naše drage prijateljice Lune, koja nesebičnom ljubavlju i vedrinom osvaja srca svih učenika i djelatnika škole. Djevojčica je u kratkom vremenu postala simbol radosti i optimizma, a toga je dana bila u središtu pažnje. Za Lunu i sve druge osobe s Downovim sindromom, ovaj dan bio je prilika da se osjećaju posebno voljenima i prihvaćenima u svojoj zajednici. Njihova prisutnost svakoga nas dana podsjeća na važnost empatije, razumijevanja i podrške prema svim ljudima, bez obzira na njihove različitosti. Kroz ovakve događaje, škola postaje mjesto gdje se ne samo uči iz udžbenika, već i o važnim životnim vrijednostima poput tolerancije i poštovanja prema svim članovima društva.

Dan osoba s Downovim sindromom u našoj školi nije samo obilježavanje datuma u kalendaru, već je prilika za širenje ljubavi, razumijevanja i inkluzije. Neka ova iskustva nastave nadahnjivati i poticati zajednicu da gradi okolinu u kojoj se svaka osoba osjeća dobrodošlo i voljeno.

Iva Spiciarich


FOTOGALERIJA


Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA