Započeo All that Jazz art festival

Započeo All that Jazz art festival

Otok Krk - otok-krk.org, Kultura - U Malinskoj započeo All that jazz art festival 2021.

Koncertom mladog riječkog glazbenika Lovre Mirtha, 2. rujna 2021. u Kući dubašljanske baštine u Bogovićima započeo trodnevni All that jazz art festival.

Dobrodošlicu ljubiteljima jazza poželio je Daniel Manzoni, direktor TU Turističke zajednice Općine Malinska-Dubašnica, koja zajedno s Općinom Malinska-Dubašnica i ovom prigodom daje pokroviteljstvo i potporu organizatorima, vrijednim i agilnim članovima malinskarske udruge Termen.

Ovo treće izdanje art jazz festivala, nastavlja Manzoni, svojevrstan je nastavak tradicionalnog glazbenog događanja pod nazivom Jazz na Jazu koji se pokazao kao pun pogodak. Stoga su za kraj sezone odlučili za kraj sezone napraviti art festival u kojem će objediniti glazbu, umjetnost i ples (koji je ove godine izostao zbog već poznatih epidemioloških mjera). Pojasnio je da naziv ove manifestacije nema veze s poznatim mjuziklom Chicago iz 1975. godine nego pojam All that jazz kao igra riječima bi značilo učiniti nešto ljepšim, zanimljivijim, privlačnijim… Predstavio je novi video mapping na Kući dubašljanske baštine, svjetlosnu kulisu napravila je riječka tvrtka Oblik 3 koja se bavi dizajnom i izradom modularnih scenografskih rješenja po kojima tehnikom mapiranja video projekcija animacijom vizualizira glazbu. Ovom je prigodom na zidovima ovog dubašljanskog hrama kulture prikazana arhivska snimka argentinske umjetnice Camile Nebbia pod nazivom Todos los rios (u prijevodu Sve rijeke) što se, zbog oblika zidova kuće, baš i nije pokazalo kao najbolje projekciono platno.

Slijede dva zanimljiva dana u Malinskoj ispunjena koncertima (iz barke i s bine u Kući dubašljanske baštine), umjetničkim radionicama koje vodi mladi malinskarski slikar Ivan Car, izložbom Kristine Čehulić.

FOTOGALERIJA:
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA