Nova izložba u Kući dubašljanske baštine

Nova izložba u Kući dubašljanske baštine

 

Pozivamo vas na otvorenje samostalne izložbe Kristine Čehulić, 3. rujna (petak) u 20:00h. Kristina će ovom izložbom predstaviti svoj stakleni herbarij, odnosno spoj prirodnog svijeta sa svijetom umjetnosti. Autorica u ovim radovima sjedinjuje biljke sa staklom kojeg izlaže temperaturi od 800°C te dobiva nepredvidive i poetične rezultate.

 

O AUTORICI:

Kristina Čehulić je rođena 29.10.1992. godine u Rijeci. Završila je srednju školu Primijenjene umjetnosti u Rijeci, smjer kiparski dizajn. Nakon srednje škole upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci također smjer kiparstvo, gdje je diplomirala 2020. godine.

Sudjelovala je u fotografskim projektima “Ekologija osobno”(2015.) i “U dijalogu s definicijom”(2016.) pod vodstvom Petre Mrše i doc. art. Fedora Vučemilovića koji su potom predstavljeni na Akademiji umjetnosti Novi
Sad. Jedan je od osnivača umjetničkog kolektiva JA:TO s kojim je sudjelovala na multimedijalnim site specific radionicama“Inside out” (2017.) u Praputnjaku i “Zimmer is Our Gallery” (2018.) na otoku Silbi od vodstvom Petre Mrše.

Kolektiv JA:TO je nakon nekoliko svojih projekata izdao i svoju publikaciju u suradnji s Slobodnom Dalmacijom 2018. godine. Izlagala je na raznim skupnim i nekoliko samostalnih izložbi na području Rijeke, Bakra, Mošćeničke Drage, Labina, Zagreba i Novog Sada. Nekoliko djela su joj dio privatnih zbirki, a dva djela javno izložena
u dvorištu Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

Interesi su joj konstantno istraživanje sebe i svijeta oko sebe kroz medij fotografije, keramike i stakla.

 

DOBRO DOŠLI!

Izvor: Udruga Termen

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA