Rekonstruirano je parkiralište Dražine

Rekonstruirano je parkiralište Dražine

Parkiranje na Dražinama u središtu Malinske, u nastavku parkirališta Markat, do ove se godine odvijalo na izdvojenoj površini pripremljenoj za parkiranje vozila, ali na makadamu s „utopljenim” rubnjacima koji su označavali parkirna mjesta. Stoga je parkiralište sredinom lipnja ove godine rekonstruirano te je poprimilo sasvim drukčiji izgled.

Rekonstrukcija je trajala oko dva tjedna pa se od sredine lipnja parkira na uređenoj, oko 680 m² asfaltiranoj površini odvojenoj rubnjacima i zelenim pojasom od prometnice. S parkirališta je uklonjen višak materijala te je nakon svih radova asfaltirana cjelokupna površina. Postavljeni su novi betonski rubnjaci i sustav oborinske odvodnje s linijskim rešetkama. Iscrtana je horizontalna signalizacija te su korisnicima dostupna ukupno 23 parkirna mjesta koja su, s obzirom na glavnu prometnicu, složena uzdužno, koso pod kutom od 45° i okomito na os pristupne ceste.

U skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, uređeno je parkirno mjesto za osobe s invaliditetom (zadovoljava minimum od 5 posto ukupnog broja parkirnih mjesta). Mislilo se i na hortikulturno uređenje pa je u sklopu projekta predviđena i izvedba zelenih površina koje će se urediti naknadno i time će se područje dodatno oplemeniti. Osim parkirališta, izvedena je i staza za pješake. Ovim je zahvatom uređeno ukupno 880 m².

Vrijednost radova realiziranih sredstvima KD Dubašnica d. o. o. iznosi nešto više od 228 tisuća kuna.

Autor: Gordan Franolić

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA