Samostreličar Andrej Krstinić i ribolovac Frane Tomljenović laureati u nagradi Novog lista

Samostreličar Andrej Krstinić i ribolovac Frane Tomljenović laureati u nagradi Novog lista

Kuglačica Mlake Mirna Bosak, samostreličar Duba Andrej Krstinić, kuglačice Mlake te sportski ribolovci i hrvatski reprezentativci Frane Tomljenović i Mateo Vukušić dobitnici su Nagrade Novog lista za 2019. godinu. Mirna je najbolja sportašica, Andrej najbolji sportaš, Mlakarice najbolja ekipa, a sportski ribolovci najbolja momčad u izboru čitatelja Novog lista, koji će im trofej dodijeliti u svibnju na velikoj proslavi 120. rođendana Novog lista.

Mirna Bosak pobijedila je u konkurenciji Marine Mavrinac Matulja i Snježane Pejčić, dobivši 55,4 posto ili 1.404 glasa čitatelja tiskanog izdanja ili portala Novog lista koji su birali najbolju sportašicu. Zaprešićanka Mirna Bosak bila je zlatna na Svjetskom prvenstvu pojedinačno i zlatna u sastavu reprezentacije Hrvatske, dok je s Mlakom osvojila Svjetski kup i naslov prvaka Hrvatske. Četvrti u pet godina. Ova dva trofeja razlog su što će i Nagrada Novog lista završiti u sve bogatijoj riznici trofeja kada su u pitanju ekipe. Mlaka je dobila 1419 glasova ili 55,8 posto, pobijedivši ispred HAOK-a Rijeka, finalistkinja Kupa Hrvatske, te Saše Miloš i Iris Despotović, članica Viševice iz Fužina i hrvatskih reprezentativki u podvodnoj orijentaciji, zlatnih na Europskom prvenstvu.

Uz domaću dominaciju, Riječanke su dočekale veliki međunarodni trijumf. Na završnici u Ludwigshafenu pobijedile su Victoriju Bamberg 6:2 (3607:3513) i osvojile Svjetski kup. Za Mlaku su nastupile Marina Bašić Palković, Ana Jambrović, Valentina Gal, Mirna Bosak, Milana Pavlic i Ines Maričić pod vodstvom trenera Tončija Mikca. Mirna Bosak, Ana Jambrović i Milana Pavlic osvojile su i zlato u sastavu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u češkom gradu Rokycanyju…

Lovranka Marina Mavrinac Matulja osvojila je naslov svjetske prvakinje u lovu sa štapom s obale na Svjetskim ribolovnim igrama u Južnoafričkoj Republici, ali članici Sportskog ribolovnog društva Zubatac, srebrnoj u sastavu reprezentacije, ni to nije bilo dovoljno za prvo mjesto u konkurenciji sportašica. Treća je Snježana Pejčić, najbolja hrvatska strijelkinja i posljednja osvajačica Trofeja Jobo Kurtini. Riječanka je lani osvojila zlatnu medalju u gađanju malokalibarskom puškom, 50 m trostav, na natjecanju Svjetskog kupa u Pekingu, postavivši pritom i novi osobni rekord u finalu s 464 kruga. Snježana Pejčić ostvarila je i normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, koji će biti kruna ove sportske godine.

Andrej Krstinić, član Duba iz Malinske, osvojio je četiri zlata na Svjetskom prvenstvu u gađanju samostrelom. Pripalo mu je ekipno zlato, dva zlata na distancama od 50 i 65 m te pojedinačno zlato, ali i 51,4 posto ili 1.102 glasa čitatelja našeg lista. Suparnici su mu bili član Rijeke, šahovski prvak Hrvatske velemajstor Marin Bosiočić i boćar Sv. Jakova Karlo Šaban, osvajač bronce na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore (U-23) u štafetnom izbijanju u paru s Lukom Gašparom.

Sportski ribolovci Frane Tomljenović (Lovrata) i Mateo Vukušić (Kostrena) ne samo da su osvojili srebrnu medalju u sastavu reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u lovu s brodice do 21. godine, održanom u Italiji, već su izvukli i Nagradu Novog lista. Dobili su 1.371 glas ili 57,5 posto onih koji su birali najbolju momčad. Ova kombinacija pobijedila je nogometaše Rijeke, drugoplasiranu momčad HT Prve HNL, koji su u Puli s 3:1 svladali Dinamo i osvojili Kup Hrvatske, te Šahovski klub Rijeka, srebrne na Finalu Kupa Hrvatske u konkurenciji 29 momčadi.

Sportašice

Mirna Bosak 1.404
Marina Mavrinac Matulja 660
Snježana Pejčić 471

Ukupno 2.535

Sportaši

Andrej Krstinić 1.102
Marin Bosiočić 642
Karlo Šaban 400

Ukupno 2.144

Ekipe

KK Mlaka 1.419
HAOK Rijeka 606
Miloš/Despotović 518

Ukupno 2.543

Momčadi

Tomljenović/Vukušić 1.371
HNK Rijeka 587
ŠK Rijeka 425

Ukupno 2.383

(Zlatko Horvat, Novi list)

ČESTITKE NAŠEM ANDREJU U IME OPĆINE MALINSKA – DUBAŠNICA I UREDNIŠTVA NOVIH MEDIJA!

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA