Vrtić u Malinskoj na Danima kruha

Vrtić u Malinskoj na Danima kruha

Ove smo godine imali čast biti domaćini svehrvatske smotre Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje u organizaciji udruge Lijepa naša. Smotra se održala 15. listopada u Malinskoj te je vrtić u Malinskoj ponosno predstavljao otočni vrtić.

Dani kruha obilježavaju se svake godine tijekom listopada te uz simbolično blagovanje izražavamo zahvalnost za sve plodove zemlje i darove kojima smo kao narod i pojedinci bili podareni. Uređeni izložbeni prostori, odnosno štandovi kojima se predstavljaju odgojno- obrazovne ustanove diljem Lijepe naše odražavaju bogatstvo kulturnih običaja i široku paletu tradicijskih jela, a svečana misa koja se tim povodom slavi znak je naše zahvalnosti Bogu na darivanom blagostanju.

Obilježavanje Dana kruha u odgojno- obrazovnim ustanovama pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske te podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani. Tako smo i mi vrtićarci usvajali razna znanja o tradicijskim jelima našega kraja te smo čitav tjedan marljivo „takaljali“ šurlice, mijesili pogače, kroštule, frite i makarune, a za izložbu smo pripremili i domaći sir, med i maslinovo ulje. Da se u Dubašnici još uvijek drži do tradicije i vrijednih narodnih običaja pokazali su i naši vrtićarci obučeni u narodne nošnje.

Odgojiteljice i djeca zahvaljuju roditeljima i donatorima na izvrsnoj suradnji!FOTOGALERIJA:


 

 


Izvor: Dječji vrtić Katarina Frankopan Krk, Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA