Vrtić u Malinskoj na Danima kruha

Ove smo godine imali čast biti domaćini svehrvatske smotre Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje u organizaciji udruge Lijepa naša. Smotra se održala 15. listopada u Malinskoj te je vrtić u Malinskoj ponosno predstavljao otočni vrtić.

Dani kruha obilježavaju se svake godine tijekom listopada te uz simbolično blagovanje izražavamo zahvalnost za sve plodove zemlje i darove kojima smo kao narod i pojedinci bili podareni. Uređeni izložbeni prostori, odnosno štandovi kojima se predstavljaju odgojno- obrazovne ustanove diljem Lijepe naše odražavaju bogatstvo kulturnih običaja i široku paletu tradicijskih jela, a svečana misa koja se tim povodom slavi znak je naše zahvalnosti Bogu na darivanom blagostanju.

Obilježavanje Dana kruha u odgojno- obrazovnim ustanovama pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske te podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani. Tako smo i mi vrtićarci usvajali razna znanja o tradicijskim jelima našega kraja te smo čitav tjedan marljivo „takaljali“ šurlice, mijesili pogače, kroštule, frite i makarune, a za izložbu smo pripremili i domaći sir, med i maslinovo ulje. Da se u Dubašnici još uvijek drži do tradicije i vrijednih narodnih običaja pokazali su i naši vrtićarci obučeni u narodne nošnje.

Odgojiteljice i djeca zahvaljuju roditeljima i donatorima na izvrsnoj suradnji!FOTOGALERIJA:


 

 


Izvor: Dječji vrtić Katarina Frankopan Krk, Malinska – Dubašnica

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.