Održan 4. International dance challenge u Malinskoj – Dubašnici

Više od pet stotina plesačica i plesača pristiglih na Krk radi sudjelovanja na četvrtom po redu »International dance challenge-u« iliti »IDC-Hrvatska 2017« – rasplesalo je i »razbacalo« proteklog vikenda Malinsku.

Više desetaka plesnih koreografija izvedenih od ondje okupljenih plesačica i plesača (starih od šest, pa do gotovo trideset godina) – izvođača svih vrsta plesova i plesnih stilova prikazalo je na plesnom podiju sportske dvorane Osnovne škole »Dubašnica« sve što znaju i umiju. Stoga su i brojni gledatelji, ali i navijači članica 14 ondje okupljenih plesnih skupina iz svih dijelova naše, ali i susjedne nam Istarske županije uistinu imali što vidjeti i u čemu uživati.

– Želja nam je promovirati ples i sve ono lijepo što on, posebice među mladima, sa sobom nosi. Jednako tako, kroz ovo natjecanje i sve što se oko njega »vrti« nastojimo potaknuti mlade, nudeći im zdravu i lijepu alternativu sjedalačkom načinu života, da se i sami uključe u plesne aktivnosti.

A one, osim uživanja u pokretu, sa sobom nose i mnoštvo uzbuđenja, ali i prigode za putovanja, natjecanje te upoznavanje vršnjaka iz zemlje i inozemstva, prenijela nam je odzivom plesnih skupina, ali i gledatelja ovom događanju i više no zadovoljna organizatorica »IDC-a 2017« Mira Grubina, predstavnica agencije »Dub event & adventures« iz Malinske te ujedno i jedna od pokretačica plesnih aktivnosti na Boduliji.

Najbolji i najuigraniji plesači svoje su nastupe ovjenčali prigodnim nagradama i priznanjima koja su se, valja reći i to, dijelila u iznimno velikom broju kategorija. Zbog toga su svi, ili gotovo svi, kući pošli sa zasluženim poticajem za daljnje usavršavanje i »uigravanje« svoga plesa.

Spomenimo i da su o najboljim izvođačima i najuvježbanijim koreografijama (među kojima se uistinu imalo što vidjeti) i ovog puta sudili i odlučivali iznimno iskusni i »potkovani« suci, članovi ocjenjivačkog žirija – Amerikanac Jose de la Cruz te domaće sutkinje Maša Kolar te Senke Baruška.

Osim naslova pobjednika IDC-a 2017, najboljim izvođačicama i izvođačima pripalo je i pravo sudjelovanja na Island Dance Challenge natjecanju koje će Malinska ugostiti u lipnju iduće godine, ali i pravo na besplatne školarine u plesnim programima koje organizira jedna talijanska plesna škola.

(Tekst: Mladen Trinajstić, Novi list; foto: Viviana Juraj i Mladen Trinajstić)


FOTOGALERIJA

Povezane teme