LD ZEC: Uspješan lov na alohtonu divljač

LD ZEC: Uspješan lov na alohtonu divljač

Lovci Lovačkog društva “Orebica” Krk, Lovne jedinice “Zec” iz Malinske su 5. ožujka 2017. organizirali uspješan lov na alohtonu divljač, u kojem lovu su sudjelovali i gosti iz više lovačkih društava iz Istre, Klane, Delnica i Omišlja, Tom je prilikom odstrijeljeno 9 divljih svinja.


Ovo je bio samo je dan u nizu uspješnih lovova na alohtonu divljač, točnije divlje svinje. Naime, 19. veljače ove su godine ugostili kolegice lovkinje iz lovačkog “Društva slovenskih lovk” iz cijele Slovenije te goste iz više lovačkih društava iz Istre. Tom prilikom je odstrijeljeno 6 divljih svinja.

Isto tako je 29. siječnja 2017. organiziran lov, također na alohtonu divljač, kada su im se pridružili kolege iz Novog Vinodolskog, Omišlja i Rijeke te tom prilikom odstrijelili još 3 divlje svinje i jednu lisicu.

Lovci malinskarske Lovne jedinice “Zec” su u ovoj lovnoj godini, koja traje od 1. travnja 2016. do 1. travnja 2017. godine, do sada odstrijelili ukupno 130 divljih svinja.

I dalje planiraju lovove na alohtonu divljač koja radi velike štete na našem otoku, a prvi se lov planira 12. ožujka.2017.

Moramo ovdje spomenuti i odličan lovački gulaš kojega su pripremili i zajedno sa šurlicama počastili nekoliko stotina sudionika Susreta bratimljenih općina 27. veljače ove godine

(MK)


FOTOGALERIJA:


Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkIzvor: otok-krk.org

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA