Nadzor alkoholiziranosti vozača na otoku Krku – Malinska neslavni rekorder

Vozači koji su zatečeni na prostoru općine Malinska – Dubašnica bili su pod visokim stupnjem alkoholiziranosti. Dok piješ ne vozi, poruka je našeg portala. U nastavku prenosimo vijest portala otok-krk.org.


Proteklog vikenda na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija provela je preventivno-represivnu akciju s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu.

Tijekom akcije kontrolirana su 238 vozača, od kojih je 140 alkotestirano. Kod 25 vozača osobnih vozila utvrđena koncentracija alkohola iznad 0,50 g/kg. Kod 22 vozača izmjerena je koncentracija alkohola između 0,50 i 1,50 g/kg, dok je kod troje vozača izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,5 g/kg. U kategoriji od 18 do 24 godine evidentirano je šest alkoholiziranih vozača, od 25-30 godina osam vozača, od 31 do 40 godina sedam vozača, a od 41 do 50 godina pet vozača.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,02 g/kg izmjerena je u jučer (10. travnja) ujutro dvojici vozača na otoku Krku. Tako je 35-godišnji vozač osobnog vozila marke SsangYong zatečen u vožnji pod utjecajem alkohola u mjestu Sveti Vid Miholjice, dok je vozač osobnog vozila marke VW Golf s istom koncentracijom zatečen oko 5 sati u Malinskoj. Obojica su zadržani u policijskoj postaji do otrježnjenja te je protiv njih podnesen optužni prijedlog u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: Autor: Milo, portal: http://otok-krk.org

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.