Haludovo – predstavljanje stajališta  vlasnika hotelskog kompleksa i projekta obnove

Haludovo – predstavljanje stajališta vlasnika hotelskog kompleksa i projekta obnove

Poštovani stanovnici Općine Malinska-Dubašnica,

želim izvjestiti javnost da je nakon dugog niza godina nedavno održan razgovor  s gospodinom Arom A. Abramyanom, predsjednikom Nadzornog odbora Haludova, kojom prilikom su predstavljene namjere investitora za realizacijom investicije obnove hotelskoga kompleksa Haludovo u iznosu od  250 do 300 milijuna eura uz zahtjev za odobrenjem zatvorene koncesije na pomorskom dobru od hotela Maestral do Ribarskog sela.
Sjaj i raskoš Hotelskog grada Haluova i nepovratno izgubljeni snovi


Namjera je vlasnika Haludova dobivanje koncesije zatvorenog tipa s objašnjenjem da se time omogućuje visoka razina sigurnosti i vrhunska kvaliteta ponude za goste hotela.

Kao načelnik Općine Malinska – Dubašnica, svjestan svih mogućih posljedica ovih dugoročnih odluka, pozivam sve mještane da svaki ponaosob razmisli o koncesiji zatvorenog tipa,  što nam ona pozitivno donosi, a što gubimo ukoliko se takav režim korištenja prostora prihvati. S jedne strane investitor nas čvrsto uvjerava da je to jedina i najveća prepreka za njegovu predstojeću investiciju, a s druge strane moramo biti svjesni da ćemo izgubiti obalnu šetnicu koja se proteže od hotela Maestral do Ribarskog sela te brojna plažna mjesta, čime se produbljuje problem preopterećenosti ostatka uskog obalnog prostora, a lokalna zajednica gubi kontakt sa znatnim dijelom jedinstvenog područja naše Općine.Ruina Haludova


Obećanja o realizaciji projekta Haludovo dana su i u prethodnim godinama, no nažalost investicije nisu realizirane iz čega proizlazi realan strah ponavljanja iste prakse. Stajalište Općine je poznato, nismo za koncesiju potpuno zatvorenog tipa, a voljni smo raspravljati o djelomično zatvorenoj koncesiji poput one u uvali Čikat na Malom Lošinju.Neostvareni projekti obnove


Ovim putem Vas pozivamo da se aktivno uključite u raspravu o ovoj temi koja, složiti ćete se, predstavlja „rak ranu” cijele općine  i turizma uopće, te da sudjelujete u javnom izlaganju koje bi se prema riječima gospodina Abramyana trebalo održati  u razdoblju od 2. do 15. studenoga ove godine. Gospodin Abrahamyan je voljan, osobno široj zajednici predstaviti projekt „novog Haludova”, te ukazati na sve razloge i opravdanost traženja koncesije zatvorenog tipa.

O točnom terminu i mjestu izlaganja naknadno ćemo vas obavijestiti, nakon potvrde termina predstavnika Haludova.


Robert Anton Kraljić
Načelnik

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA