Leona Petrović i Ela Znaor državne prvakinje u light contactu, Sofia Lojić peta

Leona Petrović i Ela Znaor državne prvakinje u light contactu, Sofia Lojić peta

Malinskarke Leona Petrović i Ela Znaor osvojile su prva mjesta na državnom kickboxing prvenstvu u disciplini light contact koje je održano u Zaboku, u subotu 4. svibnja 2024. godine. Sofia Lojić je zauzela peto mjesto.

Članica Kickboxing kluba Malinska, Leona Petrović je osvojila zlatnu medalju i naslov državne prvakinje među starijim kadetkinjama do 50 kg. U polufinalu je pobijedila Bernardu Herceg iz Ivanić Grada jednoglasnom sudačkom odlukom 3:0, a istim rezultatom je u finalu slavila protiv Beate Ivas iz Vodica.

Ela Znaor je za svoj riječki Kickboxing klub Sušak osvojila titulu državne prvakinje među seniorkama do 65 kg. Ona je u finalu čekala pobjednicu iz polufinalne borbe između Slatinjanke Teute Bišćan i Labinjanke Victorije Pekas. Pobijedila je mlada Istranka rezultatom 2:1 i hrabro se kasnije suprotstavila našoj reprezentativki. Ela Znaor koja godinama zauzima sam svjetski vrh je dominirala u ovom meču i nije dozvolila nikakva iznenađenja. Borba je završila tehničkim nokautom 23 sekunde prije isteka vremena zbog bodovne prednosti.

Krčanka Sofia Lojić je kao članica KBK Malinska nastupila među starijim kadetkinjama do 65 kg. U četvrtfinalu se borila protiv Antonije Bilen iz riječkog Kickboxing kluba Draga. Početak je bio vrlo agresivan i zanimljiv, ali je Sofija pred kraj izgubila koncentraciju i snagu pa je to njezina protivnica iskoristila za svoju pobjedu rezultatom 3:0. Tako je Sofia ostala petoplasirana.

Na prvenstvu je nastupilo 173 kickboksača iz 31 hrvatskog kluba, a natjecanje se odvijalo čitav dan na tri borilišta.


FOTOGALERIJA


 

 

Autor: P. Znaor

 

 

 

 

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA