Umjetnica Maria Kononov održala prvu humanitarnu masterclass Art&wine radionicu

Umjetnica Maria Kononov održala prvu humanitarnu masterclass Art&wine radionicu

U četvrtak 2. svibnja 2024. u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak u Malinskoj održana je, možemo slobodni reći prva humanitarna besplatna masterclass radionica ART&WINE s umjetnicom Marijom Kononov u organizaciji udruge “Mali dub” iz Malinske.

Iako po godinama mlada (rođena 1997. godine) a već međunarodno poznata i priznata umjetnica, Maria Kononov do sada je svoje umjetničke slike izlagala diljem svijeta, a i naši su otočani imali priliku vidjeti njezine slike prije nešto manje od 3 godine kada je malinskarskoj Kući dubašljanske baštine na njenoj samostalnoj izložbi pod nazivom “Pjesme mora”. Istaknimo da je jednu svoju vrijednu sliku poklonila Općini Malinska-Dubašnica.

Ovom je prilikom u DUBoak-u održala radionicu na kojoj je sudjelovalo više od 25 dama koje su, osim što su uz pomoć Kononov otkrivali vlastite slikarske vještine, mogli uživati u izložbi slika ove umjetnice, ugodnom ambijentu te degustaciji vina i presnaca.

Istaknimo da je radionica uz zajedničko druženje imala i humanitarni karakter, a prikupljeno je nemalih 652,10 eura pomoć našoj otočanki Ivani Berković u njenoj borbi za zdravlje.

Spomenimo da Ivana već tri godine boluje od trostrukog raka dojke, koji je metastazirao na mozak, limfe i pluća. Ivana je dobila priliku liječiti se u Turskoj, u klinici Acibadem, terapijom koja odgovara njenoj vrsti tumora, a njeno liječenje je vrlo skupo.

Sljedeća masterclass Art&wine radionica s Marijom Kononov održat će se 16. svibnja u istom prostoru, a prijaviti se možete u DUBoak-u ili na email: mariakononov@gmail.com

(MK)


FOTOGALERIJA

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA