Leona Petrović iz Malinske brončana na Svjetskom kickboxing kupu

Leona Petrović iz Malinske brončana na Svjetskom kickboxing kupu

Leona Petrović, članica Kickboxing kluba Malinska, osvojila je treće mjesto na Svjetskom kickboxing kupu koji se od 21. do 24. ožujka održao u Italiji (Lido di Jesolo, pored Venecije).

Nastupila je među starijim kadetkinjama do 50 kg u tri kickboxing discipline (light contact, point fighting i kick light). Imala je 6 borbi i ostvarila je 3 pobjede. Brončanu medalju je osvojila u light contactu. U kick lightu je petoplasirana, a u point fightingu je osvojila 9. mjesto.

Ždrijeb joj nije bio naklonjen. Od tri izgubljena meča, čak dva je imala protiv nositeljice skupine Zsofije Chenge Kiss iz Mađarske koja je na ovom SK osvojila prva mjesta u sve tri discipline. Inače, Kiss je 3 godine starija od naše Leone te je aktualna dvostruka svjetska i dvostruka europska kadetska prvakinja. Ona je čak nevjerojatnih 13 puta osvojila Svjetski kup i 13 puta Europski kup!

I baš takvoj protivnici se hrabro i agresivno suprotstavila mlada Malinskarka te je u početku njihovog meča u light contactu čak
bodovno vodila! Naravno da je Mađarica ubrzo preokrenula bodove u svoju korist i slavila u oba meča pobjede rezultatom 3:0, ali Leona Petrović nije niti u jednom trenutku ustuknula ili izgledala inferiorno!

Zahvaljujući svojim pobjedama u light contactu nad Irkinjom Louise Shortt 3:0 i Slovenkom Anjom Borišek 3:0, Leona je uvrštena na WAKO svjetsku rang listu i sada u svojoj skupini zauzima 15. mjesto među 31
natjecateljicom s 4 kontinenta.

Leonin mlađi brat Fran je zauzeo peto mjesto nakon što je izgubio prvu borbu protiv Irca Adama Keatinga rezultatom 0:10. Nastupio je u skupini mlađih kadeta do 28 kg. Njegov protivnik je kasnije postao prvak skupine pobijedivši sve suparnike “na nuli” tako da i Fran nije imao sreću pri izradi ždrijeba.

Na kupu u Italiji je bilo prijavljeno 1.526 sportaša iz 289 klubova i 43 države, a imali su 2.459 nastupa. Borbe su se odvijale na 11
tatamija i 3 ringa. Trener Predrag Znaor je vrlo zadovoljan ostvarenim sportskim uspjehom i s nestrpljenjem očekuje nastupe svojih kickboksača na sljedećim natjecanjima.


FOTOGALERIJA


Predrag Znaor

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA