Krčki biskup pohodio našu školu

Krčki biskup pohodio našu školu

Prošli četvrtak našu je školu u sklopu redovne vizitacije župe sv. Apolinara posjetio krčki biskup Ivica Petanjak. Uz sve okupljene učitelje i djelatnike škole, biskupa Ivicu, župnika Marina Hendricha te svećenika Josipa Karabaića dočekala su djeca, a posebno naši krizmanici.

Tom su prigodom naši osmaši biskupu zapjevali pjesmu Duše Sveti, dobrodošao, a ravnateljica u ime škole zaželjela toplu dobrodošlicu.

Biskupa smo ugostili u školskoj zbornici te se uz okrjepu poveo zanimljiv razgovor o nekadašnjem i današnjem odgoju i školstvu. Okupljeni učitelji rado su podijelili svoja iskustva iz razreda, a biskup svoje viđenje današnjeg stanja, kako odgoja djece i mladih, tako i društva općenito. Obogaćeni međusobnim riječima, zamolili smo biskupa da naš susret ovjekovječimo zajedničkom fotografijom, kao i da nam se prigodnim riječima upiše u našu školsku spomenicu. Biskup nas je svojim riječima ohrabrio i potaknuo da ustrajemo u plemenitom poslanju jer je učitelj važna osoba u životu svakog djeteta i temelj dobrog društva.

Vjeroučiteljica Ivona Mršić


FOTOGALERIJA


Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA