RADIONICA PARTICIPATIVNOG MAPIRANJA KULTURNE I PRIRODNE BAŠTINE –  Ususret Kulturnom centru Malinska – Dubašnica

RADIONICA PARTICIPATIVNOG MAPIRANJA KULTURNE I PRIRODNE BAŠTINE – Ususret Kulturnom centru Malinska – Dubašnica

U želji da se uspostavi sustavno i održivo upravljanje lokalnom kulturnom baštinom i zajednici pruži okvir za razvoj kvalitetnih kulturnoumjetničkih i obrazovnih programa, Općina Malinska-Dubašnica pokrenula je inicijativu za osnivanjem Kulturnog centra koji bi objedinjavao sve navedene funkcije.

S ciljem efikasnog planiranja koji će u konačnici rezultirati Integriranim planom upravljanja kulturnom baštinom Općine Malinska-Dubašnica, te organizacijom, prostorima i programima koji odgovaraju potrebama lokalnog stanovništva, doprinose aktivnoj zaštiti i očuvanju materijalne i nematerijalne kulturne baštine, organizira se radionica participativnog mapiranja kulturne i prirodne baštine u petak 16. veljače, od 17-18:30 sati u prostorima Doma udruga.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i u ugodnoj atmosferi, dijeljenjem ideja, ali i izazova u procesima odlučivanja i upravljanja, doprinesu očuvanju naše baštine i utru put održivijoj budućnosti Općine.

Voditeljica radionice je dr.sc. Tamara Nikolić Đerić, kulturna antropologinja, dugogodišnja kustosica Etnografskog muzeja Istre (2009 – 2023) i programska voditeljica Ekomuzeja Batane (2014-…), članica UNESCO globalne mreže facilitatora za implementaciju Konvencije za zaštitu nematerijalne kulturne baštine.

Tamara je ujedno autorica koncepcije postava interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak, te vanjska suradnica za upravljanje.

Kontakti: natasa.badurina@malinska.hr; tamara.kulturburo@gmail.com


Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA