Ela Znaor osvojila brončano odličje na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore u Portugalu

Ela Znaor osvojila brončano odličje na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore u Portugalu

Ela Znaor je jučer, 22. studenoga 2023. osvojila najmanje brončano odličje na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore koje se održava u portugalskom gradu Albufeira.

Ela se borila u disciplini point fighting do 65 kg protiv Argentinke Marije Florencije Alfonso i pobijedila ju je rezultatom 18:10.

Ela je već dvije godine prvoplasirana na svjetskoj rang listi pa je na ovom SP nositeljica skupine u kojoj je 15 natjecateljica s 5 kontinenta. Zato je ona bila slobodna u osmini finala u kojem je Argentinka pobijedila Austrijanku.

Na žalost, Ela Znaor nije danas uspjela pobijediti u polufinalu ovog Svjetskog kickboxing prvenstva u Portugalu. Rezultatom 11:6 slavila je Kanađanka ANNE-SARA CAYER. Tako je Ela ostala na trećem mjestu i jučer osvojenoj brončanoj medalji.

Video snimku borbe sam pogledao nekoliko puta i nezadovoljan sam suđenjem. Bilo je tu savijanja protivnice te okretanja glave i leđa, nedosuđenih udaraca rukom u zatiljak, nesankcioniranja izlaska iz borilišta i krivo dosuđenih bodova na semaforu! Previše grešaka za tu razinu natjecanja.

Bez obzira na sve, Ela već 12 godina osvaja svjetske i europske medalje u kontinuitetu što je velik i rijedak uspjeh za bilo kojeg sportaša. Zato čestitam Eli na još jednom velikom uspjehu te izražavam zahvalu njezinim trenerima i vodstvu reprezentacije što su joj to omogućili!

Na ovom SP sudjeluje 1.369 sportaša iz 70 država koji imaju ukupno 1.680 nastupa.

Hrvatsku kickboxing reprezentaciju čine 83 člana, od čega 55 natjecatelja i natjecateljica, 20 trenera, 3 izbornika, 3 suca, sportski novinar i voditelj reprezentacije. U Elinoj pratnji su njezin trener Branko Fibinger iz riječkog Kickboxing Klub Sušak i izbornik reprezentacije Edi Višković iz Pule.

(Predrag Znaor)


FOTOGALERIJA

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA