Ela Znaor osvojila broncu na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima

Ela Znaor osvojila broncu na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima

Od 21. do 23. srpnja u Zagrebu se održalo Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima (EUSA – europsko studentsko prvenstvo borilačkih sportova) koje je okupilo više od 1500 natjecatelja iz 30 europskih zemalja.

Čast da u ime svih sportaša studenata izrekne svečanu prisegu dobila je izvrsna malinskarska kickboksačica Ela Znaor.

Prvu je prepreku Ela u natjecateljskom dijelu uspješno prošla. Od njenog trenera (i oca) Predraga Znaora doznajemo da je pobijedila odličnu Nurhanu Fazlić iz Austrije koja je nastupila za Sveučilište u Grazu. Borili su se u kickboxing disciplini point fighting do 65 kg, a nakon 3 runde je slavila Ela koja je predstavljala Sveučilište u Zagrebu. Završni rezultat je bio 21:13. To je bila pobjeda u četvrtfinalu te je Ela tako osigurala brončanu medalju i borbu za sjajnije odličje.

Na žalost, Ela Znaor nije uspjela pobijediti u polufinalnoj borbi pa se morala zadovoljiti prethodno osvojenim trećim mjestom i brončanom medaljom. Borila se u point fightingu protiv Glykerije Koutsianou, studentice njemačkog univerziteta Esslingen, koja je kasnije postala pobjednica skupine do 65 kg. Iako je Ela vodila prve dvije runde (4:1 i 6:4) njezina protivnica je u trećoj rundi preokrenula tijek borbe i slavila rezultatom 10:6.

Medalje su im u nedjelju, 23. srpnja 2023. uručili predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić i tehnički direktor WAKO svjetske kickboxing organizacije Romeo Desa iz Omišlja koji je i vodio ovo natjecanje u kickboxingu.


FOTOGALERIJA

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA