Predavanje „Glagoljski spomenici Dubašnice i ostavština Branka Fučića“

Predavanje „Glagoljski spomenici Dubašnice i ostavština Branka Fučića“

Predavanje „Glagoljski spomenici Dubašnice i ostavština Branka Fučića“ održat će se 31. siječnja 2023. u 18,00 sati u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak u Malinskoj.

Upravo na taj dan, 31. siječnja navršit će se 24 godine od smrti akademika Branka Fučića. Kako bi dostojno obilježili taj dan, u DUBoak-u će se održati predavanje u suradnji s Odsjekom za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci.

Prof. dr. sc. Sanja Zubčić s Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci će nas podsjetiti na veliku ulogu i važnost Branka Fučića, ne samo za Dubašnicu, već i za svjetsku slavistiku i povijest umjetnosti.

Studentice kroatistike Sena Ahmetović, Ines Briški, Natalia Došen i Ružica Andričić predstavit će glagoljske spomenike Dubašnice, a pridružit će se i učenici OŠ Malinska-Dubašnica s ravnateljicom prof. Petricom Mrakovčić.

Tom prilikom poslušat ćemo i neke od snimki na kojima akademik Branko Fučić govori o svom radu, a imat ćemo priliku i čuti čitanje Bašćanske ploče. Naime, malo ljudi zna da se upravo čitanje Bašćanske ploče u transliteraciji i tumačenju Branka Fučića smatra najpotpunijim i najboljim!

Poznavajući skromnost akademika Fučića i njegovu ljubav prema radu s mladima, bit će to najljepši način da se prisjetimo ovoga dičnoga sina naše Dubašnice – ističu iz DUBoak-a.

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA