Nikad raznovrsniji i bogatiji Advent u Malinskoj – Dubašnici

Nikad raznovrsniji i bogatiji Advent u Malinskoj – Dubašnici

Po prvi put će se paliti adventske svijeće, posebna atrakcija Kuća Djeda Božićnjaka…

Malinska će ove godine zasigurno biti još jedna itekako poželjna destinacija u adventsko vrijeme, jer Turistička zajednice općine Malinska – Dubašnica, u suradnji s Općinom Malinska – Dubašnica i Interpretacijskim centrom maritimne baštine DUBoak, priprema doista bogat program s nekoliko jedinstvenih atrakcija i raznovrsnih aktivnosti. Otok Krk tako dobiva još jedno snažno adventsko uporište koje će svojom atraktivnošću zasigurno privući posjetitelje s otoka, ali i s kopna.

Advent u Malinskoj započet će 4. prosinca kada će se po prvi put, s početkom u 17 sati, upaliti adventske svijeće, a sat kasnije će se prigodnom svečanošću upaliti božićne lampice te će mjesto zasjati pravim božićnim sjajem. U bogatom programu sudjelovat će zborovi, plesači, folkor i brojni drugi izvođači, a svi posjetitelji će za uspomenu moći dobiti fotografiju izrađenu na posebno pripremljenom photo pointu. Nakon svečanog čina paljenja lampica svoj će nastup održati kumpanija Tramuntana uz podršku DJ-a.

 

Program će se prednajaviti 2. prosinca predstavljanjem čakavskoga prijevoda knjige “Mići princ” u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak, a tri dana kasnije očekuje nas jedinstven događaj – Doček Djeda Božićnjaka i otvaranje njegove kuće. U 17 sati započet će glazbeni program, a netom nakon toga stići će Djed Božićnjak svojim vlakićem koji će i inače spajati adventske točke u Malinskoj. Djed Božićnjak će u svojoj kući primiti najdraže goste – dječicu, saslušati njihove želje, ispričati im priču te ih darivati bombonima i fotografirati se s njima.

Sveti Nikola u Malinsku će pristići 6. prosinca, i to morskim putem, a domaćini pripremaju bogati program dočeka na rivi, uz predstavu i veselu atmosferu te podjelu darova djeci od 2 do 6 godina starosti.

 

 

Djecu će svakako razveseliti i Dječji dan koji će se održati u Kući Djeda Božićnjaka 11. prosinca. Uz mađioničarsku predstavu održat će se i radionica pisanja pisama Djedu, a organizatori najavljuju kako će Kuća Djeda Božićnjaka biti otvorena petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 19 sati, osim 11.12. kada će kuća biti otvorena u vrijeme održavanja aktivnosti povodom Dječjeg dana, od 11 do 15 sati, te će se do nje moći i vlakićem koji će besplatno voziti Malinskom.

Prvi od dva velika koncerta održat će se na rivi i to 9. prosinca, a nastupit će popularne Gazde te Speen Band. Drugi koncert zakazan je za 18. prosinca uz nastup Damira Kedže i njegovog banda te kvarteta Coffee Shop Acoustic. Koncerte će pratiti i ugostiteljska ponuda, a oba započinju od 18 sati.

“Božić po domaću” ove godine dolazi malo ranije, točnije 16. prosinca. To je jedinstveno događanje koje će nas prisjetiti na to kako se Božić slavio u ono vrijeme kad se kitila šmrikica, a domove osvjetljavale samo šterike i obitelj se okupljala oko ognjišta. I tada će se u DUBoaku okititi šmrikica na onaj isti način kako se to radilo nekoć davno.
Dan kasnije Malinska će biti dio Adventske biciklijade u suradnji sa TZO Omišalj. Ljubitelji klapske pjesme na svoje će doći 19. prosinca kada se u DUBoaku održava koncert “Klapski Božić” na kojem će ženka klapa „Porto Re“ i muška klapa „Kraljevica“ zapjevati najljepše božićne pjesme.

Dan prije Badnjaka, dakle 23. prosinca, na rivi će se održati After Job party. Fešta počinje u 14 sati uz ugostiteljsku ponudu i nastup klape Baladur, a načelnik Općine Malinska – Dubašnica će svojim sugrađanima i njihovim gostima zaželjeti ugodne božićne i novogodišnje blagdane prigodnom zdravicom.

Nakon završetka Adventa, kraj 2022. godine obilježit će se tradicionalnim koncertom u župnoj crkvi sv. Apolinara 30. prosinca u 18:30 sati te manifestacijom „Zaplivajmo na Silvestrovo“, 31.12. prosinca u 11:00 sati.

Svakako treba napomenuti da će se tijekom manifestacije u nju uključiti brojni ugostitelji svojim programima i bogatom ponudom, da će se 19. prosinca održati i školski božićni koncert te da će Malinska tijekom prosinca “adventski disati punim plućima”.

Tako će Malinska po prvi put imati ovako sveobuhvatan Advent, a organizatori se nadaju velikom odazivu posjetitelja uz nadu da će ovo premijerno izdanje ovako bogatog programa biti izvrstan temelj za nadogradnju i pozicioniranje Malinske kao nezaobilazne destinacije ljubitelja adventskih događanja. Ili, kako poručuju domaćini, “možda će rukama i biti hladno, ali će zato oko srca sigurno biti toplo”.

 

 

Kontakt: direktor TZO Malinska – Dubašnica Daniel Manzoni 098/ 327 358, 051/ 858 254

 

DOBRO DOŠLI!

 

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA