Ela Znaor brončana na Europskom kickboxing prvenstvu

Ela Znaor brončana na Europskom kickboxing prvenstvu

Ela Znaor je osvojila brončanu medalju na Europskom kickboxing prvenstvu koje se od 14. do 19. studenog održava u Antalyi (Turska). Nastupila je u dvije discipline među seniorkama do 65 kg.

U point fightingu je u četvrtfinalu pobijedila Britanku Atlantu Hickman rezultatom 11:1, a u polufinalu je izgubila od Slovenke Larise Žagar-Slemenšek 4:10 i time osvojila europsku broncu.

Prethodno je nastupila u disciplini light contact, ali je izgubila prvu borbu protiv Poljakinje Karoline Slodkowska rezultatom 0:3 te je ostala na petom mjestu.

Ela je bila nositeljica obje skupine budući da je prvoplasirana na svjetskoj rang listi u point fightingu među 79 natjecateljica, a u light contactu je treća među 59 natjecateljica. Očekivanja na ovom EP su bila veća od ostvarenog, ali pripreme i nastup su bili opterećeni sportskim ozljedama tako da je ovo realan rezultat. Osvajanjem medalje, Ela se ujedno kvalificirala za Svjetske borilačke igre koje će se za godinu dana održati u Saudijskoj Arabiji. To su World Combat Games u Rijadu gdje će nastupiti najbolji natjecatelji iz 15 borilačkih sportova.

Elu je na ovom prvenstvu vodio njezin trener iz riječkog kickboxing kluba „Sušak“ Branko Fibinger. Iz kluba su još nastupili Sara Pešut i Adrijan Barić koji su u light contactu također osvojili brončane medalje. Na EP je sudjelovalo 852 sportaša iz 39 država koji su imali 976 nastupa. Hrvatski reprezentativci su osvojili ukupno 25 medalja (9 zlatnih, 5 srebrnih i 11 brončanih) te su zauzeli četvrto mjesto u poretku nacija. Čestitamo svim osvajačima medalja i ostalim hrvatskim reprezentativcima koji su svojim srčanim nastupom dostojno predstavljali Lijepu Našu! Također se posebno zahvaljujemo njihovim trenerima i vodstvu reprezentacije.

(Predrag Znaor)

Općina Malinska Dubašnica čestita na ovom velikom uspjehu!
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA