Bogat i uspješan vikend za Karate klub Krk

Bogat i uspješan vikend za Karate klub Krk

Već je dobro poznato da su dani vikenda krčkim karatistima rezervirani za natjecanja, pa tako su i ovu subotu proveli u Zagrebu na 9. Zagreb karate kupu, a nedjelju u Rijeci na Champions Trophy 2022.

Pa krenimo redom…

9. Zagreb karate kup okupio je više od 700 natjecatelja iz 88 karate klubova iz 8 zemalja.

Ovaj kup nije samo savršena prilika za provjeru nivoa natjecatelja-kandidata za nastup na Svjetskom karate prvenstvu u Turskoj, već prilika i za natjecatelje svih uzrasta da provjere i izbruse svoju formu na početku sezone.

Za dojmove i rezultate pitali smo same natjecatelje:

MATIJA BOŽIĆ
Na 9. Zagreb karate kup-u u kategoriji Kadeti -52 kg bio sam 3. U prvoj borbi borio sam se s Lovrom Maslovom i završilo je neriješeno, ali sudci su glasali da on pobijedi. U drugoj borbi borio sam se s Ivanom Samobolom i pobijedio sam 1:0.

NADIA IBRAHIMOVIĆ
U kategoriji Kadetkinje +54 osvojila sam 2. mjesto. Prvu borbu dobila sam 3:1. Drugu borbu sam isto pobijedila i ona me je dovela u finale. U finalu sam nažalost izgubila protiv Sare Tomić koja već ide na Svjetsko prvenstvo, ali sam zadovoljna borbom.

STELLA POLONIJO
Osvojila sam 2. mjesto u kategoriji U21 -50 kg. Imala sam iskusne protivnice. Iako je ovo bio izborni turnir za Svjetsko prvenstvo, moja je kategorija već zatvorena, pa sam pokušala steći što bolji rezultat. Zadovoljna sam s odrađenim turnirom.

Održan Champions Trophy 2022 u Rijeci

Nedjelju su naši krčki karatisti proveli u obližnjoj Rijeci, gdje su gostovali na Champions Trophy 2022. Ovo je bio prvi turnir nakon ljetne stanke za one najmlađe natjecatelje, a nastupilo je 20 članova Karate kluba Krk Croatia.

Karate Klub Krk Croatia ostvario je zapažene rezultate, ponajprije u ekipnom dijelu natjecanja gdje je osvojeno 2. mjesto.

Pojedinačni rezultati su vrlo uspješni:


PRVA MJESTA

Lucija Bagara
Lana Crnčić
Vanessa Kukrika
David Rimbaldo
Luka Šimanić
Ino Šimić
Emin Huskić

 DRUGA MJESTA

Leon Burnić
Angela Begović
Doria Maraž
David Bažinski
Haris Mensura
Lorenzo Zaldana
Luca Mrakovčić Wernoth
Eldin Huskić

TREĆA MJESTA

Marin Brusić
Romano Barbalić

Ponosni smo na naše krčke karatiste, te im želimo uspješan i idući sportski vikend, kada nam odlaze u inozemstvo na veliki međunarodni turnir u Budimpeštu.


FOTOGALERIJA:

 

Tekst i slike: Karate klub Krk

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA