Svjetski prvak u samostrelu Andrej Krstinić svečano dočekan u svojoj Malinskoj

Svjetski prvak u samostrelu Andrej Krstinić svečano dočekan u svojoj Malinskoj

Otok Krk - otok-krk.org, Sport - Svjetski prvak u samostrelu Andrej Krstinić svečano dočekan u svojoj Malinskoj

Andrej Krstinić s tri odličja oko vrata – dva zlata i jednom broncom osvojenim na proteklog vikenda održanom svjetskom prvenstvu u gađanju Field samostrelom u mjestu Gödöllő u blizini mađarske prijestolnice Budimpešte, sinoć, 20. kolovoza 2022., svečano je dočekan u svojoj Malinskoj.

Druženje je započelo u restoranu Noštromo u društvo obitelji, čelništva njegovog matičnog Streljačkog kluba Dub iz Malinske i načelnika Općine Malinska-Dubašnica Roberta Antona Kraljića gdje je Andrej, inače poprilično šutljiv, nakon što su se slegli dojmovi s ovoga najnovijeg uspjeha, ispričao mnoge detalje s natjecanja i strpljivo odgovarao na sva pitanja. Posebno je bilo veselo kasnije u malinskarskom Siesta beach baru gdje su ga dočekali brojni prijatelji.

Podsjetimo, prvo je zlato Krstinić osvojio u pojedinačnom poretku s 866 bodova, koliko je imao i drugoplasirani Martin Oborovečki, ali s više pogođenih centara, a treće je mjesto pripalo Domagoju Pereglinu s čime je Andrej obranio naslov svjetskog prvaka iz 2019. godine.

Drugo je zlato osvojio kao član Hrvatske reprezentacije u ekipnoj konkurenciji koje su premoćno osvojili s novim svjetskim rekordom, napravivši 2.595 krugova, što je za sedam krugova bolje od dosadašnjeg rekorda koji su držali Nijemci. Drugo mjesto pripalo je Francuzima, a treće Estoncima.

Treću medalju, onu brončanog sjaja, osvojio je na istom natjecanju u ekipi s Marijanom Kajfešom i Mihaelom Oborovečki gdje su u borbi za treće mjesto pobijedili predstavnike Njemačke s rezultatom 6:2.

(MK)

FOTOGALERIJA:
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA