Vrtićke kronike

Vrtićke kronike

I zima može biti zabavna. Kako, pitate se? Pitajte djecu iz vrtića. Samo, možda ih niste prepoznali jer su vas zava­rali da su Spidermani, Hulkovi, Elza i Ana, kauboji, vje­štice, Indijanci, bubamare, pčelice i druga stvorenja.

Dubašljanska je tradicija da vladavina maškara traje od Pavlove (25. siječnja) do mesopusta. Tako je i u Dječ­jem vrtiću tijekom toga razdoblja bila vladavina maškari­ca. Svaka je skupina imala pravi tulum uz ples, pjesme i fritule (hvala našim vrijednim kuharicama!). Za mesopust smo u šetnju po našoj dragoj Malinskoj poslali najstarije prijatelje iz našeg vrtića, predškolce. Zahvaljujemo Općini Malinska-Dubašnica i Turističkoj zajednici općine Ma­linska-Dubašnica koji su počastili maškarice.

U suradnji s Općinom organiziran je već drugu godi­nu dolazak Bibliobusa u Malinsku. Svakih 14 dana djeca nestrpljivo iščekuju najdraži im plavo-zeleni autobus u kojem stanuje carstvo slikovnica. Ponosno vraćamo proči­tane slikovnice i samostalno odabiremo druge, usvajamo naviku posjeta knjižnici, vrijednosti knjige i čitanja. Za­hvaljujemo djelatnicima Bibliobusa koji nam uvijek pri­preme slikovnice i knjige prema našoj rezervaciji, i koje prate tematiku našega odgojno-obrazovnog rada.

Od 18. do 31. ožujka u krčkoj galeriji Decumanus or­ganizirana je godišnja izložba radova djece iz svih područ­nih vrtića Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, izrađenih na temu Dječji vrtić – mjesto učenja i življenja dječjih prava.

Odgojiteljice Dječjeg vrtića Katarina Frankopan

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA