NOVI LIST:U Malinskoj održan plivački maraton, ovo su najuspješniji plivači i plivačice

NOVI LIST:U Malinskoj održan plivački maraton, ovo su najuspješniji plivači i plivačice

U daljinskim plivačkim utrkama ogledalo se preko 60 sudionika, kao i desetak mališana

 

U zajedničkoj organizaciji Turističke zajednice Općine Malinska-Dubašnica, Jedriličarskog kluba Malinska i Kluba daljinskog plivanja Primorje, u Malinskoj je održan plivački maraton.

Preko šezdeset sudionika koji su se ogledali u daljinskoj plivačkoj utrci na 1.500, odnosno 3.000 metara, kao i desetak mališana za koje je po završetku maratona upriličena plivačka utrka na dionici dugoj 25 metara, uživalo je u pravoj sportsko-rekreacijskoj fešti koja se u spomenutom otočnom lokalnom središtu održala petu godinu zaredom.

 

 

Na “stazi” formiranoj uz bovice psihološke linije koja od plovila štiti plivače duž malinskarske plaže Maestral i Haludovo, plivačice i plivači svih uzrasta pokazali su što i koliko mogu te su, unutar zadanih vremenskih limita, više-manje svi isplivali predviđene dionice, oni na kraćoj ruti u jednom krugu, a oni na duljoj, tri tisuće metara dugoj utrci – unutar dva isplivana kruga.

 

 

Naposljetku, najbrži na kraćoj, 1,5 km dugoj plivačkoj ruti u muškoj je konkurenciji bio Nikša Stanojević, ispred drugoplasiranog Brune Gabrića i trećega Mate Grgurića.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je na istoj dionici odnijela Franka Babić, ispred Lucije Grgurić i trećeplasirane Sare Guadagnin.

 

 

Na duljoj, trokilometarskoj dionici najbrži je pak bio Mauro Bobanović, iza kojeg su u ciljnu liniju redom još uplivali i Mattia Guadagnin te Fabian Gardašanić.

 

U ženskoj konkurenciji na duljoj je utrci pobjedu pak odnijela Ana Bobanović, ispred drugoplasirane Andree Žubi i treće Matee Butorac.

 

 

Izvor: Novi List, OnLine izdanje. Autor fotografija i teksta Mladen Trinajstić

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA