Dodijeljene nagrade najboljim učenicima i sportašima

Dodijeljene nagrade najboljim učenicima i sportašima

Zbog epidemioloških mjera, blagdan sv. Apolinara, nebeskog zaštitnika župe Dubašnica i općine Malinska-Dubašnica i ove je godine proslavljen mnogo skromnije nego inače. Nije bilo svečane sjednice Općinskog vijeća, a niti tradicionalne fešte Polinarove.

Ujutro, 20, srpnja 2021. u župnoj crkvi, posvećenoj upravo ovom svecu, održano je svečano misno slavlje.

U večernjim satima u Kući dubašljanske baštine upriličeno je svečano uručenje priznanja učenicima i sportašima koji su 2019. i 2020. godine postigli iznimne uspjehe. Tako su iz ruku načelnika Općine Malinska-Dubašnica Roberta Antona Kraljića i predsjednika Općinskog vijeća Ivice Perišića priznanja i novčane nagrade primile učenice Mia Šimić i Paula Kraljić za sudjelovanje na državnoj smotri „Turistička kultura“ te srednjoškolke Ana Milčetić i Ivana Milčetić kao i njihova mentorica, profesorica Gordija Marijan za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju „Ponos domovini“. Nagradu je primila Ela Znaor za sudjelovanje na Europskom kickboxing prvenstvu za kadete i osvojeno 1. mjesto na seniorskom kickboxing prvenstvu Hrvatske. Nagrađeni su i najuspješniji sportaši do 18. godina: Kristian Kobrehel za osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u gađanju zračnom puškom i 1. mjesto na Prvenstvu gluhih u gađanju zračnom puškom, Patrik ŠpleharMario Braut i Josip Kirinčić za osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u gađanju zračnom puškom, Zara Burnić za osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u karateu i Adrian Šakić za osvojeno 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu.

Nakon toga malinskarskom valom prigodno osvijetljene uz glazbenu podlogu zaplesale su tradicijske barke i jedrilice, a završilo je s tradicionalnim vatrometom.

(Tekst i foto: MK, video: TZO Malinska-Dubašnica)

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA