EU PROJEKT ARCA ADRIATICA: Budući Interpretacijski centar maritimne baštine dobio je svoj naziv – DUBoak

EU PROJEKT ARCA ADRIATICA: Budući Interpretacijski centar maritimne baštine dobio je svoj naziv – DUBoak

Spoj mora i šume

Izgradnja Interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj, čiji su izvođači radova slovensko-hrvatska za­jednica ponuditelja (tvrtke Pomgrad i H-Grad), bit će završena prije početka ljetne sezone, kada kreću finiji radovi uređenja interijera i postava.

Idejno rješenje i izvedbeni projekt Interpretacijskog centra maritimne baštine potpisuje tim arhitekata, interpre­tatora baštine, marketinških i stručnjaka na području multi­medije. Studio Putinja autor je idejnog rješenja i izvedbenog projekta postava interijera; Alphera logotipa i vizualnog identiteta; Faro11 autor je muzeološke koncepcije; Heredo interpretacije baštine u kulturno-turističke svrhe; dok je Vi­sualia osmislila postav multimedije.

U našoj Općini oduvijek postoji duboka i neraskidiva veza između mora i tradicijskih barki s obalne strane, te hra­sta duba sa šumske strane, pa ne čudi da i sâm naziv Inter­pretacijskog centra „DUBoak” [dubōk] izgovorom podsjeća na duboko more, a ujedno predstavlja i igru riječi, spoj lokal­nog (dub) i engleskog (oak) naziva za hrast.

Idejno rješenje, izvedbeni projekt, uređenje interijera koje obuhvaća radove (bravarski, stolarski, staklarski) te opre­manje multimedijom (audio, videohardware i software), gra­fikom, suvenirima, maketama brodova i rasvjetom, sufinanci­rat će Europska komisija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz programa Interreg V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020. EU projekta Arca Adriatica.

 

 

Autor: Ivana DUBROVIĆ

 

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA