U Osnovnoj školi obiježen dan šarenih čarapa

U Osnovnoj školi obiježen dan šarenih čarapa

I ove smo godine obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom noseći šarene čarape koje su postale simbol prihvaćanja različitosti u zajednici koja postaje ljepša i bogatija tek kada postanemo svjesni vrijednosti i ljepote koja se krije u jedinstvenosti svake osobe.

 

Odlukom Ujedinjenih naroda od 2012. godine, 21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom. Svake se godine sve više organizacija i ljudi iz cijelog svijeta uključuje u obilježavanje ovog dana. Već nekoliko godina i naša škola obilježava ovaj dan kako bi svi zajedno, maleni i veliki, postali svjesni da osobe s Down sindromom mogu i trebaju biti ravnopravno uključene u zajednicu te njihovog značaja u našim životima.

Uz ovaj dan vezana je i međunarodna kampanja pod nazivom Šarene čarape (engl. Lots of Socks). Čarape mogu biti različitih boja, veličina, oblika i biti sasvim posebne na svoj način, a opet sve imaju istu ulogu.

Priča o šarenim čarapama je priča o prihvaćanju različitosti, jedinstvenosti i ljepoti zajedništva. Jer, kao što svi znamo, biti uključen u društvo ne znači samo fizički biti prisutan među drugim ljudima, biti zaista uključen u zajednicu znači imati osjećaj pripadnosti i prihvaćanja. Različite čarape danas su se baš dobro složile, bilo je zabavno! Zato, potrudimo se poslušati, bolje upoznati i prihvatiti jedni druge kako bi nam život bio zabavniji i ljepši. 

A. Žužić

FOTOGALERIJA:


Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA