U Malinskoj proširena riva, uređena šetnica uz obalu


To je, prema riječima župana, jedna od niza investicija na pomorskom dobru u Primorsko-goranskoj županiji gdje je samo kroz zadnje tri godine uloženo preko 200 milijuna kuna.

„Nema niti jednog obalnog ili otočnog grada u kojem nisu obavljeni veliki infrastrukturni radovi uređenja luka, riva, obalnih šetnica, trajektnih pristaništa, izgradnje komunalnih i nautičkih vezova.

Načelnik Kraljić se zahvalio Županiji na realizaciji ovog projekta te rekao kako je Općina Malinska s vlastitih 3 milijuna kuna uredila šetnicu uz Rivu, najavio je i nova ulaganja u lučko područje, izgradnju lukobrana u Portu, gdje također očekuje podršku Županije.

Prema riječima ravnatelja ŽLU Krk Gorana Lajnerta, u Malinskoj se rekonstrukcijom obalnog zida riva proširila na 4,8 metara. Duljina novog obalnog zida, koji usporedno prati liniju postojećeg, iznosi oko 80 m, a u tom novom dijelu uređeni su i komunalni vezovi.

Rekonstruiran je i mostić za pristup privezištu za brodove odvojenom od obale te je zadržan postojeći ambijent i identitet prostora kao urbanog, linearnog poteza gradske rive. Uređena je i šetnica, posađen je novi drvored palmi, zamijenjena su dotrajala javna rasvjetna tijela i urbana oprema.

Ukupna površina obuhvata iznosila je 456 m2 (prije proširenja obale) odnosno 534 m2 (nakon proširenja obale). Investiciju vrijednu preko 4 milijuna kuna sufinancirali su Primorsko-goranska županija, Općina Malinska – Dubašnica te ŽLU Krk. Obilasku je prisustvovala i resorna pročelnica Nada Milošević.

Izvor: Novi List On line. Slika: PGŽ

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.