Problem devastiranog hotelskog naselja Haludovo stigao do Pantovčaka, Milanović obećao pomoć

Haludovo ima privatnog vlasnika, ali do danas nije pokrenuta njegova obnova i izgradnja iako je općina donijela detaljni plan uređena (DPU) koji je na snazi od 2006. i kako su ustvrdili, općina je osigurala sve potrebne preduvjete za početak gradnje.

ZAGREB – Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u ponedjeljak s izaslanstvom općine Malinska-Dubašnica. koje je predsjednika upoznalo s problemom hotelskoga naselja Haludovo koje je već više od 20 godina razrušeno i napušteno te zatražili njegovu pomoć da se taj problem riješi.

U izaslanstvu općine Malinska-Dubašnica bili su načelnik općine Robert Anton Kraljić, predsjednica općinskoga Vijeća Mirjana Maršić, potpredsjednik općinskoga Vijeća Zdenko Cerović i općinski pravni savjetnik Đorđe Perković, priopćio je Ured Predsjednika.

Istaknuto je da su predstavnici općine Malinska-Dubašnica zatražili sastanak s predsjednikom Republike kako bi ga informirali o stanju u hotelskom naselju Haludovo, koje već više od 20 godina stoji razrušeno i napušteno te su upozorili da takvo stanje predstavlja sanitarnu, komunalnu i sigurnosnu ugrozu.

Načelnik Općine Malinska-Dubašnica i njegovi suradnici informirali su predsjednika Milanovića o tijeku privatizacije Haludova, kao i o svim dosadašnjim aktivnostima koje su poduzeli kako bi počela obnova i gradnja, te mu uručili pregled dokumentacije. Obavijestili su ga, osim toga, o inicijativi općine o ukidanju detaljnoga plana uređenja Haludova u predstojećim izmjenama Prostornoga plana ako se ne pokrene gradnja.

Zatražili su pomoć Predsjednika Republike kako bi se konačno počelo rješavati pitanje hotelskoga naselja Haludovo.

Izvor: Novi List Online

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.