OPG Branko Jud nominiran za najbolji OPG u Hrvatskoj

OPG Branko Jud nominiran za najbolji OPG u Hrvatskoj

Otok Krk - otok-krk.org, Gospodarstvo - OPG Branko Jud nominiran za najbolji OPG u Hrvatskoj

Izbor za najbolji OPG pokrenuo je Večernji list s Ministarstvom poljoprivrede 2014. godine u Međunarodnoj godini obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava radi promoviranje rada i života na selu te predstavljanja ljudi koji proizvode hranu za sve nas. Imaju farme muznih krava, sirane, pod plastenicima i na otvorenom proizvode povrće i cvijeće, bave se ratarstvom, obrađuju voćnjake i vinograde, prerađuju smilje, prave maslinovo i bučino ulje, uzgajaju koke nesilice, imaju stada ovaca i koza, svinje, proizvođači su šunki, pršuta, kulena, mesa z tiblice, na svojim su imanjima otvorili seoski turizam… kažu organizatori.

Kao i proteklih, tako će i ove godine 21 finalist izbora za Agro Oskar odabrati stručni žiri pod vodstvom zamjenika glavnog urednika Večernjeg lista Stjepana Blaževića. U završnici svaku županiju te Grad Zagreb predstavlja po jedan OPG te troje mladih poljoprivrednika koji se u sklopu projekta Zlata vrijedan natječu u kategoriji mlada nada.

Boje Primorsko-goranske županije ove će godine zastupati OPG Branko Jud iz Vantačića. Svoj glas možete dati do 13. rujna ove godine.

Više o ovom natječaju nalazi se na LINKU.

Podržimo našeg vrijednog maslinara!

Izvor:otok-krk.org

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA