Osnovna škola Malinska-Dubašnica dobila dvije interaktivne pametne ploče

Zahvaljujući Općini Malinska-Dubašnica, istoimena Osnovna škola postala je bogatija za dvije interaktivne pametne ploče. Tu ne mislimo samo na njihovu materijalnu vrijednost koja s projektorima iznosi oko 30 tisuća kuna, nego i onu koliko će pomoći učiteljima u nastavi, ali i učenicima u svladavanju nastavnog gradiva. U to smo se zorno uvjerili kad smo nazočili satu biologije profesorice Renate Pavletić te satu matematike profesorice Klare Grlaš. Bilo je zanimljivo gledati kako su učenici sa zanimanjem pratili nastavu i vrlo aktivno sudjelovali.

Od ravnateljice Nedeljke Turčić doznajemo da, iako je osnivač škole Primorsko-goranska županija s čijom su suradnjom vrlo zadovoljni, ipak ih Općina prati i svesrdno ih materijalno pomaže. Tako su ove godine, uz ove pametne ploče, instalirali sustav sigurnosnih kamera što je sve zajedno Općinu koštalo oko 50 tisuća kuna. Dodala je da su od Ministarstva znanosti i obrazovanja dobili tablete za veći broj učenika ove škole kojih ukupno ima 257 i laptope za profesore koji sudjeluju u Školi za život u koju se ove školske godine uključila Osnovna škola Malinska-Dubašnica.

Od 16 učionica koliko ih ima malinskarska škola, tako su sad dvije opremljene pametnim pločama što je dobar početak. Bitno da se tako i nastavi.

Načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić istaknuo je da vrlo rado sudjeluju u pomoći opremanja škole, ali i sufinanciranju raznih aktivnosti. Tako smo doznali da će uskoro škola dobiti i dugo traženog logopeda čiji će rad financijski podržati Općina.

(Tekst i foto: MK)

otok-krk.org

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA