Učenici šestih razreda posjetili Zagreb

Učenici šestih razreda, sa svojim razrednicama Simonom i Katarinom, bili su na  terenskoj u Zagrebu. Osim što su pogledali jednu vrlo zanimljivu predstavu, imali su priliku proviriti u tajne čudesnog svijeta kazališta i televizije.

Priču o ovoj zanimljivoj terenskoj nastavi donose nam učenice Gloria i Mia.

U utorak 19. studenoga šesti razredi uputili su se na terensku nastavu u Zagreb. Prvo odredište bilo je Kazalište Trešnja gdje smo pogledali predstavu Zora Riđokosa. Glavni likovi predstave su dječak Branko koji je živio u Senju i Zora Riđokosa koja je vodila skupinu dječaka bez roditeljske skrbi koja se skrivala u tvrđavi Nehaj. Brankova majka umrla je od tuberkuloze, a tata ga je napustio, bio je gladan i nije imao što za jesti. Na tržnici je upoznao djevojku Zoru koja mu je predložila da se uključi u njezine uskoke. Predstava prikazuje njihove pustolovine i situacije u kojima su se našli s drugim građanima Senja, policijom i pokvarenim gradonačelnikom. Ako vas zanima što su sve doživjeli, pogledajte predstavu za koju imate naše preporuke jer je zanimljiva, duhovita, dinamična i puna akcije. Nakon predstave uslijedio je program U kazalištu o kazalištu. Saznali smo kako predstava nastaje, kako izgleda priprema za predstavu, obišli smo sve skrivene kutke kazališta i dobili smo priliku vidjeti sve ono što kazališna publika iz gledališta ne može vidjeti.

Nakon kazališta uputili smo se na Hrvatsku radioteleviziju. Tamo nas je dočekala gospođa Nada Chedid koja nas je provela labirintom dugačkih hodnika. Obišli smo studije u kojima se snimaju poznate emisije. Saznali smo da se Dnevnik uvijek snima u istom studiju (koji je puno manji nego na televiziji), a ostale emisije se snimaju naizmjence i svaki put se scenografija mora izmijeniti. Putem smo prošli kroz ogromna skladišta u kojima smo prepoznali scene nekih emisija. Ovaj je izlet bio jako zanimljiv i puno toga smo saznali.

Gloria Rošić i Mia Žužić, 6. a

 FOTOGALERIJA:


foto: Simona Šamanić, Katarina Žic Bužonja i Martina Dujmović


Izvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Povezane teme