Finil je mesopust

Finil je mesopust

Ludo maškarano doba na području Dubašnice ove je godine započelo 26. siječnja slijetanjem pusta Dade Eskadrilića u Malinsku, nastavljeno s nekoliko uspješnih zabava pod maskama u šatoru na Markatu i završeno na dan Mesopusta, 5. ožujka proglašenjem omrznutog Dade Eskadrilića krivim za sva zla i nedaće proteklih godinu dana u svijetu, državi i Dubašnici i njegovim spaljivanjem.

Na sam mesopusni utorak u jutarnjim satima iz Sv. Vida Miholjice krenula je mesopusna povorka. Da netko od ne zakasni pobrinuli su se mladići Dubašnice već od 5 sati obilazeći sva mjesta na motorima s kojih su skinuli auspuhe. Čini se da nisu imali popis sudionika povorke pa su budili sve stanovnike ovoga dijela naše Bodulije doslovno od kuće do kuće.

U svim su mjestima karavanu lijepo dočekivali nudeći im slatke i slane delicije, i naravno piće za sve ukuse i uzraste. U smiraj dana povorka od 19 maštovito uređenih alegorijskih kola s posadama maskiranih u skladu s vozilom, stigla je u Malinsku na Markat gdje je svako od njih posebno predstavio Davor Jurkotić. Nagradu za najbolja alegorijska kola dobili su Dubašljanski pirati koji su sudjelovali na ovogodišnjem Riječkom karnevalu.

Nakon spaljivanja Eskadrilića nastavljena je zabava uz D’Beni band do ponoći kada su vraćeni ključevi Općini Malinska-Dubašnica, a svi su se razišli kućama jer je započela Korizma.

FOTOGALERIJA

(Tekst i foto: MK)


POVEZNICE:

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA