Caritas Biskupije Krk pokreće novi projekt „Prijatelji s mora“

Caritas Biskupije Krk pokreće novi projekt „Prijatelji s mora“ koji je usmjeren na iznajmljivače privatnoga smještaja, ali i ostale koji smatraju da se mogu uključiti. Svjesni smo činjenice koju blagodat imamo time što živimo uz more te imamo želju da to bogatstvo omogućimo i onima kojima je odlazak na more samo neostvareni san. U našem Caritasu živi ovakav projekt već 13 godina kroz projekt „Kuća za odmor“ u Martinšćici na Cresu iz kojega svake godine dobivamo pozitivna iskustva višečlanih obitelji koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim osobito kad su u pitanju iskustva djece. Nekima je odlazak na more nemoguća misija, a ovakve im prilike budu melem na ranu i svojevrsna utjeha u njihovim životnim situacijama.

Potaknuti tim iskustvima želimo ponuditi iznajmljivačima privatnoga smještaja i ostalima da bez naknade prime jednu obitelj iz Slavonije, koja si ne može sama priuštiti odlazak na more u ljetnim mjesecima koji su pred nama. Želimo dati priliku ljudima dobre volje da i na ovakav način mogu učiniti djelo milosrđa, a vjerujemo da i za njih ovakva iskustva mogu biti obogaćujuća. Caritas Biskupije Krk u ulozi organizatora/posrednika, a u suradnji s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije, povezati će donatora i obitelj koja odgovara njegovim uvjetima. Ukoliko donator želi može dobiti opis obitelji prije njezina dolaska.

Oni koji žele ponuditi smještaj te tako postati „prijatelj s mora“, trebaju se javiti Caritasu Biskupije Krk putem email adrese caritas@biskupijakrk.hr ili pozivom na broj 222-303 radnim danom od 9 do 12 sati. Molimo sve donatore da se jave do kraja ožujka 2019. godine, kako bi stigli iskomunicirati s potencijalnim obiteljima njihov dolazak. Informacije koje su potrebne kod prijave donatora smještaja su:

1. u kojem terminu se nudi smještaj,
2. koji je kapacitet ponuđenog smještaja,
3. do kojeg datuma je potrebno potvrditi dolazak obitelji.

Izvor: župa Dubašnica

Povezane teme