Drugo kolo Croatian Makers Lige

U drugom kolu Croatian Makers Lige, koje se održalo u prosincu 2018. godine, naši robotičari ostvarili su izvrsne rezultate. Mlađa skupina osvojila je ekipno 1. mjesto, a starija skupina ekipno 3. mjesto. Bravo!!!

U drugom kolu, osim Mlađe dobne skupine, natjecali su se i učenici Starije dobne skupine. Kolo se održalo online što znači da su natjecatelji dobili zadatak, uvježbali ga s mentoricama i na kraju samostalno rješavali, a mentorice su snimile njihove rezultate i poslale ih organizatorima natjecanja. Učenici naše škole natječu se u regiji Rijeka 2.
Ovo je kolo pred naše mlade robotičare stavilo novi izazov, teži i zanimljiviji zadatak. Natjecatelji su programirali senzor za praćenje linije kako bi robot uspješno pratio crnu skijašku stazu i zaustavio se na cilju. Robotu je bilo dopušteno da za vrijeme skijanja napravi pauzu uz čaj i kolače, a da ne odluta sa staze niti se izgubi u šumi.

Osvajanjem 1. ekipnog mjesta, naši najmlađi robotičari ponovili su izvrstan uspjeh iz prvog kola. U Mlađoj dobnoj skupini natjecali su se Lucija Dundović, Mia Manestar, Jelena Dundović i Dominik Novak.
Natjecatelji iz Starije dobne skupine priključili su se mlađima u drugom kolu Croatian Makers Lige i ostvarili odlično ekipno 3. mjesto. Natjecali su se Petra Turčić, Matija Juroš, Lorena Brnica i Jakov Čorak.

Velike čestitke mlađoj i starijoj ekipi, kao i njihovim mentoricama Ivani Mišković i Sanji Špalj, na izvrsnim rezultatima! Puno sreće u trećem kolu!

Alenka Žužić


Izvor:Osnovna škola Malinska-Dubašnica

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA