U prirpemi novi turistički proizvond – masline kao brand Dubašnice

U prirpemi novi turistički proizvond – masline kao brand Dubašnice

Jedini proizvod u našoj Općini koji kvalitetom može konkurirati na svjetskoj gastronomskoj sceni je maslinovo ulje. Stoga, kako bismo taj proizvod bolje predstavili turistima koji nas posjećuju, započeli smo s pripremama za iduću turističku sezonu. Konkretno, u suradnji s Turističkom zajednicom općine Malinska-Dubašnica i malim privatnim hotelima, u pripremi je jedan novi projekt u turističkoj ponudi, osobito u posezoni kada moramo nuditi više od sunca i mora.

Među ostalim, gostima će se ponuditi individualne izlete i odlazak u berbu maslina tijekom mjeseca listopada. Zamišljeno je da jednodnevni izlet izgleda ovako: po goste će se doći u hotel traktorom i službenim vodičem te ih prevesti u maslinik gdje bi ih domaćini dočekali i zajedničkim druženjem predstavili im berbu maslina. Tijekom berbe gosti će doživjeti maslinu u njezinom prirodnom okruženju i uživati u domaćim delicijama. Nakon toga, s vodičem će se nastaviti do Fumka gdje će osjećati zadovoljstvo u panoramskom pogledu na Kvarnerski zaljev. Ujedno će im se pokazati križ i križni put – djelo našeg sumještanina Petra Trpa. Potom ćemo posjetiti Muzej u Portu i u njemu pogledati stari toš. Traktorom ćemo goste vratiti u hotel gdje će im se pripremiti večeru s maslinovim uljem. Omogućit će im se i razne masaže s maslinovim uljem te degustiranje više vrsta ulja. Sve bi to naravno bilo popraćeno pjesmama naših klapa.

Cilj nam je da ovaj projekt u nekoliko godina poboljšavamo i marketinški popratimo, kako bi se u dužem vremenskom razdoblju dobila nova turistička ponuda radi koje će turisti ciljano dolazili u našu Općinu. Time bi ona postala prepoznatljiva sredina s vrhunskim maslinovim uljem.

Sigurno je da bi i uljara koju se mora nabaviti u bliskoj budućnosti itekako pridonijela sveukupnom doživljaju turističke ponude. Dapače, treba ju gledati kao sastavnicu ove sveukupne ponude, kao pogon koji služi za preradu maslina.

Dalibor Jud

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA