Održan Božićni koncert Osnovne škole Malinska – Dubašnica

Održan Božićni koncert Osnovne škole Malinska – Dubašnica

Posljednji nastavni tjedan ove kalendarske godine započeli smo  svečano. Ponedjeljak, 17. prosinca, već je dugo u našim kalendarima zabilježen kao dan kojim našim obiteljima, sumještanima i drugim uvaženim gostima pokazujemo na čemu smo vrijedno radili od početka školske godine.

Pripreme su počele i puno prije rujna, a to najbolje zna naša učiteljica Ivona Dundović-Ljutić koja je i ove godine bila idejni začetnik i voditelj projekta tradicionalnog Božićnog koncerta.

Sadržajno i tematski ostali smo u Dubašnici. Učiteljica Ivona osmislila je dramsku igru Bodulske štorije koju je uz stručno vodstvo učiteljica Marije Iličić i Petrice Mrakovčić uprizorilo više od 50 naših vrijednih i talentiranih učenika.  Veliki zbor uveselio je sve one željne glazbe, polaznice Modnog dizajna sigurnim su korakom koračale dvoranom noseći kreacije s motivima glagoljskih slova, a svoje vještine pokazali su i mali i veliki hip-hoperi. Naši voditelji Mia Lukić i Matija Badurina, poput pravog televizijskog voditeljskog para, vodili su nas programom, od dramske igre sve do važnog trenutka koji su svi učenici željno iščekivali. Predstavljanje kalendara za 2019. godinu koji se kao i svake godine tiska u suradnji s tvrtkom G.P.P Mikić vodio je učitelj Predrag Znaor. Prigodne poklone učenicima je u ime tvrtke uručila gospođa Lucija Babić.

Ove su godine učenici za kalendar pripremili likovne i literarne radove koji su bili motivirani tradicijom ovoga kraja i saznanjima o tome kako se nekada u Dubašnici živjelo. Nagrađeni su:

Vita Čutul, Leo Kraljić, Lea Majstorović, Matija Čajić, Mara Bogović, Toni Karabaić, Antonio Lesica, Mihaela Turk, Andre Šakić, Paola Ivana Medved, Leona Karabaić, Valentina Dujmović, Lucija Linardić, Lucija Gajzler, Laura Kraljić, Matija Juroš, Danko Orlović, Lara Vrgoč,  Luka Bajčić, Kristian Kobrehel, Ivan Žužić i Dominik Mešić.

Hvala svima koji su pomogli pri realizaciji projekta!

Simona Šamanić


FOTOGALERIJAfoto: Simona Šamanić i Milovan Kirinčić, Izvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA