Eko kviz u osnovnoj školi Malinska – Dubašnica

U utorak 5. lipnja 2018. godine, na Svjetski dan zaštite okoliša, Osnovna škola Malinska-Dubašnica bila je domaćin Eko kviza – 15. susreta učenika četvrtih razreda otočnih osnovnih škola što ga svake godine organizira Društvo „Naša djeca“ Mali Lošinj i udruga „Put“ iz Labina, uz pomoć županijskog aktiva učitelja razredne nastave.

Kako su lanjski četvrtaši iz Dubašnice osvojili 1. mjesto na prošlogodišnjem Eko kvizu, ove je godine upravo našoj školi pripala čast da budemo domaćini ove hvalevrijedne manifestacije. Ovogodišnji četvrtaši bili su zbog toga jako ponosni, kao i njihove učiteljice. Marljivo su učili, vježbali i pripremali se za Eko kviz. Naš slogan je bio „Igrom do znanja, znanjem do pobjede!“.

Na dan održavanja susreta cijela je škola u Malinskoj bila uzbuđena. Toga je dana bio nešto drukčiji nastavni dan za sve učenike škole, a osobito za četvrtaše. U 12 sati smjestili smo se na tribine u školskoj sportskoj dvorani. Započeo je program, 15. susret djece četvrtih razreda otočkih osnovnih škola: OŠ Maria Martinolića – Mali Lošinj, OŠ Frane Petrića – Cres, OŠ Frana Krste Frankopana Krk – PŠ Vrh, OŠ Malinska Dubašnica,OŠ Omišalj i OŠ Ivana Rabljanina – Rab. Naši su gosti toga jutra obišli odlagalište otpada Treskavac i posjetili samostan i muzej u Portu. Nakon pozdravnih riječi koje nam je uputila gospođa Jadranka Hofman i ravnateljica naše Škole uslijedilo je predstavljanje škola i njihovih maskota. Našu školu su više nego dostojno predstavili Gloria, Matej, Josip i Nina kazavši nekoliko osnovnih podataka o samoj školi, o Općini, o grbu Općine, našoj maskoti i kostimima u koje su bili pojedini učenici odjeveni. Bio je to kostim žira s kojim smo se predstavili na ovogodišnjem Dječjem karnevalu u Rijeci. Naša maskota je bila vjeverica koja je marljivo razvrstavala otpad ispod stabla hrasta (koji nam je pomogao izraditi školski domar). Kao pravi domaćini svojim smo gostima uručili poklon pakete. U njima su bili promidžbeni materijali iz Malinske, monografija Milana Radića Voljenoj vali i ono na što smo osobito ponosni, ručni rad – žir od filcane vune koje su napravile učiteljice produženog boravka Ivana i Sanja sa svojim malim, ali vrijednim učenicima. Zatim je započeo prvi dio natjecanja, eko kviz. Blistali smo u poznavanju činjenica iz područja ekologije i zauzeli 1 . mjesto. Ponosni krenuli smo na drugi dio programa, sportski dio. Prva igra bila je skakanje u vrećama, druga trčanje s krumpirom na žlici, a treća povlačenje konopa. U ovom dijelu programa zauzeli smo 2. mjesto. Bili smo ponosni i sretni. Svi učitelji naše škole bili su ponosni na nas, a osmijeh nije silazio s naših lica. Uslijedilo je fotografiranje na sto načina. Na kraju programa pozdravili smo se s našim gostima, zahvalili smo se na sudjelovanju u 15. susretu i eko kvizu. U blagovaonici nas je dočekala okrjepa. Sretni i zadovoljni uputili smo se svojim kućama.

Vjerujemo da će i dogodine četvrtaši naše škole na XVI. susretu u eko kvizu koji će se održati na Malom Lošinju zablistati u punom sjaju baš kao što smo i mi to učinili na domaćem terenu ove godine.

Hvala mnogobrojnim učiteljima kao i drugim djelatnicima škole koji su pomogli u realizaciji ovog susreta, a ponajviše našim učiteljicama Ani Mariji i Ivoni koje su nas iz dana u dan pripremale i neumorno bodrile.

(Tekst: Ivona Dundović-Ljutić, fotografije: Alenka Žužić, Simona Šamanić)FOTOGALERIJA


Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk

Povezane teme