ROCK’N’CHEESE WEEKEND 10. – 13. svibanj 2018. godine

ROCK’N’CHEESE WEEKEND – Sensa / Rock am Meer 2018

Pridružite nam se od 10. do 13. svibnja u Malinskoj i uživajte u vikendu rocka i sira!


SENSA


Bijeg u povijest, u davne, zanimljive pastirske običaje i uživanje u domaćem ovčjem siru kriju se ovih dana jako, jako blizu nas; na području općine Malinska – Dubašnica počela je tradicionalna Sensa – Dani domaćeg ovčjeg sira i proizvoda od sira!

Da objasnimo odmah na početku – ono što Sensu čini toliko posebnom, drugačijom od tipičnih gastromanifestacija, je oživljavanje starog običaja kakav se u našoj regiji ne pamti – trke za sir nakon Svete Mise na kojoj se sir i prikazuje. Naime, jedinstveni povijesni običaj i ove će se godine održati do u zarez isto kao i nekoć. Točnije, 10. svibnja, 40 dana nakon Uskrsa, na blagdan Kristova uzašašća – u 17 sati krčko mjesto Bogovići postat će ogledalo starih vremena i oživjet će Sensu, kada se održava misno slavlje, nakon čega dubašljanski mladići teku za sir.

 

Pučka će se fešta u punoj raskoši dalje nastaviti na malinskarskoj rivi uz ples do kasno u noć. Zagrijat će nas članovi KUU-a Dubašnica, nastavit će KUD Punat te folklorna skupina Ziemia Sanocka iz mjesta Nowosielce u Poljskoj, pokrajini Zarszyn, pobratimljenoj općini. Za nastavak fešte, zaslužne su domaće snage iz klape Kaštadi, koja ove godine slavi 20 godina postojanja.

I dok ćemo u četvrtak uživati u tradicionalnoj fešti, petak i subotu u Malinskoj preuzet će nešto drugačiji zvukovi!


ROCK AM MEER


Na prvoj večeri osmog izdanja Rock am Meera zabavljati će nas krčki rokeri Nadzorni odbor, austrijski rockabilly bend Lee’s Revenge, filmski Tarantino Experience i konačno bend koji je osvoja hrvatsku glazbenu scenu – Jonathan!

Drugu večer rocka na moru ponovo započinje bend s Krka, Brain Production, a nastavljaju austrijski The Tiptoes i Onk Lou!
Za veliko finale Rock am Meera zaduženi su ultimativn riječki rokeri – neponovljivi LET 3!
Posebnost Rocka na moru je njegova spontanost i izrazito prijateljska atmosfera, a tako je nekako bez mnogo pompe ovaj festival prije osam godina i krenuo.
Naime, austrijski prijatelji iz turističke agencije Hakali zaljubili su se u malinskarsku SENSU – jednu od najzanimljivijih priča o siru u našoj regiji.


Riječ na riječ s domaćinima iz Turističke zajednice Malinske i izrodio se zajednički hrvatsko-austrijski projekt Rock na moru/Rock am meer koji iz godine u godinu dovodi sve zanimljivije bendove i okuplja sve veći broj posjetitelja. Svake godine iznova se potvrđuje da je ovakav iskorak u turističkoj ponudi Krka bio potreban jer je otvorio jedna sasvim nova vrata iza kojih se krije pravi biser među ljetnim festivalima, a razvijat će se i dalje, i bolje!

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.