Vatrogasna vježba u našem vrtiću

Vatrogasna vježba u našem vrtiću

Točno u 10,00 sati 4. svibnja 2018. u Područnom vrtiću Malinska, koji djeluje u sklopu Dječjeg vrtića „Katarina Frankopan“ Krk, oglasio se požarni alarm. Odmah su alarmirani vatrogasci, a djeca su sa svojim odgajateljicama bez panike napustila zgradu u roku od 3 minute. Ubrzo je stiglo vatrogasno vozilo DVD-a Krk, odjeljenja Malinska s četiri vatrogasca koji su ustanovili da je do požara došlo u kuhinji i odmah započeli s gašenjem. Potom su stigli i vatrogasci JVP Krk s jednim vozilom i kamionom. Ustanovljeno je da jedna djevojčica nedostaje ali su je, iako se „u panici“ sakrila, vatrogasci brzo pronašli i iznijeli iz zgrade vrtića. Sve je bilo gotovo za 25 minuta.

Iako se radilo samo o vježbi, svi su vrlo ozbiljno shvatili situaciju i vrlo se disciplinirano ponašali, od onih najmanjih „jasličara“ pa do njihovih teta.

„Svake godine na dan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, krčki vatrogasci posjećuju dječje vrtiće na otoku Krku i pritom rade vježbe kako bi se, ako zatreba, i tete i djeca iz vrtića znali ponašati“ – rekao nam je Dinko Petrov, zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Krk, koji je rukovodio vježbom, i nastavio da je vježba uspješno izvedena zbog čega je jako zadovoljan. A zadovoljan je i kako su djeca dobro prihvatila vatrogasce, svi su se htjeli s njima slikati, isprobati kacige… to ga raduje i siguran je da je budućnost vatrogastva na otok Krku, kako profesionalnog, tako i dobrovoljnog, neupitna.

(MK)

FOTOGALERIJA

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA