Dan šarenih čarapa

Dan šarenih čarapa

U srijedu 21. ožujka u osnovnoj školi Malinska  – Dubašnica obilježen je Svjetski dan sindroma Down. Tom prigodom  nosili smo šarene čarape koje su postale simbol podrške osobama s Down sindromom te simbol prihvaćanja različitosti u zajednici koja postaje ljepša i bogatija tek kada postanemo svjesni vrijednosti i ljepote koja se krije u jedinstvenosti svake osobe.

Odlukom Ujedinjenih naroda od 2012. godine, 21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom i svake se godine sve više ljudi i organizacija diljem svijeta uključuje u obilježavanje ovog dana. Društvo postaje sve svjesnije da osobe s Down sindromom mogu i trebaju biti ravnopravno uključene u zajednicu te njihovog značaja u našim životima.

Obilježili smo Svjetski dan osoba s Down sindromomUz ovaj dan vezana je i međunarodna kampanja pod nazivom Šarene čarape (engl. Lots of Socks). Čarape mogu biti različitih boja, veličina, oblika i biti sasvim posebne na svoj način, a opet sve imaju istu ulogu.

Priča o šarenim čarapama je priča o prihvaćanju različitosti, jedinstvenosti i ljepoti zajedništva. Jer, kao što svi znamo, biti uključen u društvo ne znači samo fizički biti prisutan među drugim ljudima, biti zaista uključen u zajednicu znači imati osjećaj pripadnosti i prihvaćanja. Različite čarape danas su se baš dobro složile, bilo je zabavno! Zato, potrudimo se poslušati, bolje upoznati i prihvatiti jedni druge kako bi nam život bio zabavniji i ljepši. 

Alenka Žužić

FOTOGALERIJA:

Izvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA