Umirovljenici iz udruge umirovljenika Malinska – Dubašnica uživali u predstavi Kala

Umirovljenici iz udruge umirovljenika Malinska – Dubašnica uživali u predstavi Kala

Unatoč kiši i vjetru, pun autobus članica i članova Udruge umirovljenika Malinska-Dubašnica prošlog je petka, 6. listopada 2017. krenuo je u riječki Hrvatski kulturni dom na Sušaku pogledati čakavski mjuzikl „Kalafat, batana i papagalo“, autora Mensura Puhovca, poznatog po čakavskim scenskim uspješnicana „Sušak, Sušak“ i “Riva Boduli”. Osim autora Puhovca, u predstavi su igrali Biljana Torić, Zoran Trumbić, Mladen Lenac i Ivan Blažević iz riječkog ansambla Intermezzo. Neke od njih smo već vidjeli ovo ljeto u Dobrinju u predstavi „Ma ča je lipo va Dobrinju“.

Ova, kako ju je sam autor nazvao muzička štorija, govori o primorskima kalafatima (brodograditeljima) i barki batani, kroz koju autor priziva sjećanja na stari škver u kostrenskoj Martinšćici i domaće kalafate koji su tamo radili.

Penzićke i penzići iz Dubašnice, Dobrinjštine i Kijca, uz ostale kolegice i kolege iz naše županije, sat vremena su uživali u pomalo veseloj, pomalo nostalgičnoj atmosferi ispunjenoj skečevima i novim skladbama Mensura Puhovca, napisanim za ovaj mjuzikl, ali i u već poznatim songovima ovoga kraja, već gotovo evergrinima.

Predstavu je umirovljenicima poklonila Primorsko – goranska županija povodom Međunarodnog dana starijih osoba (1. listopada).

Na početku je nazočne u ime Primorsko-goranske županije i župana Zlatka Komadine pozdravio predsjednik Vijeća seniora Dinko Tamarut i poručio umirovljenicima da se u svojim udrugama i klubovima druže, bore za život i budu hrabri jer „ovo vrijeme nam se nije smilovalo, ali bit će boljih vremena”.

Predsjednik Matice umirovljenika PGŽ Josip Matković zahvalio je Primorsko – goranskoj županiji koja svake godine poklanja predstavu umirovljenicima i zaželio da se svi prisutni ugodno osjećaju ovih sat vremena i da zaborave svakodnevicu koja je sve gora i gora.

Ovom se prigodom, osim Primorsko-goranskoj županiji, zahvaljujemo članici naše Udruge gospođi Slavici Lovrić koja budno prati sva kulturna zbivanja u našem kraju i pobrine se da po što je god moguće povoljnijim uvjetima možemo uživati u njima. Prije ove predstave to je bila Verdijeva opera „Aida“ na opatijskoj Ljetnoj pozornici, a najavila je do kraja ove godine odlazak u riječki HNK na Puccinijevu operu „La bohème”. Zahvala ide i tvrtki Olivari d.o.o. iz Malinske koja se uvijek brine o našem prijevozu, da sretno stignemo na odredište i vratimo se svojim kućama.

(MK)


FOTOGALERIJA

Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk


Izvor: otok-krk.org.

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA