Lovrečeva  svjetsko prvenstvo u rezanju pršuta nožem  – Robert Anton Kraljić i Čedomir Miler najbolji!

Lovrečeva svjetsko prvenstvo u rezanju pršuta nožem – Robert Anton Kraljić i Čedomir Miler najbolji!

I drugi je dan krčkog sajma donio brojna događanja i mnogobrojne goste. Mak teatar zabavljao je prolaznike na ulicama grada tijekom dana, bile su radionice čarobnjaštva i mačevanja za djecu te filcanja vune za sve zainteresirane.

Središnji dio fešte odvijao se tijekom večeri na Kamplinu gdje se održavalo tradicionalno 6. svjetsko prvenstvo u ručnom rezanju pršuta. I ove su se godine okupile političko-medijske ekipe od kojih su neke sanjale pobjedu, a neke su bile vođene de Coubertinovskim olimpijskim motom – važno je sudjelovati i najesti se pršuta.

Dvanaest šarolikih ekipa borilo se za titulu svjetskog prvaka, no nije bilo dosadašnjih trostrukih prvaka, gradonačelnika grada Krka Darija Vasilića i ekipnog mu kolege Milana Žužića iz konobe Galija. Oni su zaključili kako su prejaki za “živu silu” konkurenata pa su se povukli iz natjecanja te će se sada će se natjecati jedino protiv robota. Za ovo natjecanje preuzeli su protokolarnu ulogu (Darijo) te članstvo u ocjenjivačkom žiriju (Milan). Na njihovo je mjesto uskočila kombinirana ekipa dogradonačelnika Čedomira Milera i načelnika Općine Malinska-Dubašnica Roberta Antona Kraljića. Bile su tu još i ekipe Omišlja i Dobrinja u liku i djelu načelnice Mirele Ahmetović i načelnika Nevena Komadine, ekipa TZ otoka Krka, ekipa TZ Omišalj-Njivice uparena s TZ Punat, Gostinec iz Ljubljane, Radio OK, Radio Korzo, Radio Rijeka, HTV studio Rijeka, Kanal Ri, Novi list i naravno ekipa ovog našeg nezavisnog internetskog portala otok-krk.org udružena s Krčkim valom koje su predstavljali portalni Milovan Kirinčić i valoviti Denis Lešić.

Uz voditelje programa Ivanu Bilen i Nenu Pavinčića te nezaobilazne mentore Vjekoslava i Andreja Žužića iz Kuće krčkog pršuta, ova krčka inačica moreške igre je mogla započeti. Prvu je fetu vješto odradila direktorica TZ grada Krka Nataša Jurina, a dalje su se na posao bacili natjecatelji. Porezanih prstiju nije bilo, ali je bilo zabavno i nadasve ukusno, kako za natjecatelje, tako i za prisutne gledatelje.
Pauzu do objave rezultata magijom je ispunio Mak teatar, a rezultati su bili iznenađujući, ili nisu…

I opet je pobijedila vejska ekipa uz potporu Dubašljana. Kaže se da se ekipu koja pobjeđuje ne mijenja, ali Miler i Kraljić su dokazali da se može i to. Drugoplasirana ekipa je bila ona TZ otoka Krka utjelovljena direktoricom Majdom Šale i predsjednikom Antonom Bolonićem.

Trećeplasirana ekipa, ali prvoplasirana medijska, bila je ona sastavljena od predstavnika ovoga našega portala i Krčkog vala dok su ih u stopu pratile jake snage Radija OK. Portalni Kirinčić je za medije izjavio kako je ponosan na svoju ekipu koja je dala sve od sebe, ali tako je to u rezanju pršuta, ako ne iskoristiš svoje prilike, protivnik te kazni, no i treće mjesto (prvo medijsko) je veliki uspjeh. O suđenju nije imao komentara.

Program na Kamplinu nastavio je Mak teatar dok su na Veloj placi nastupali folkloraši KUD iz Vrha i Gradska glazba Krk.

Na glavnom je mulu dobar štimung napravila grupa Insula, dok je na Gradskoj rivi ponovno bila najveća gužva jer su nastupali Teddy Lion Selection, kao zvijezde večeri Cubismo i nakon njih domaći Open road.

Svakako nemojte propustiti večerašnje finale 493. Lovrečeve, glazbeni vatromet i Parni valjak.

(Denis Lešić)


FOTOGALERIJA 

Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk


Izvor:otok-krk.org

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA