Uspješan nastup učenica osnovne škole Malinska – Dubašnica na World Dance Masters natjecanju u Poreču

Nakon  uspješnog nastupa u Zagrebu na kvalifikacijama ovogodišnjeg DanceStar Croatia, naše učenice Lara Vrgoč, Karolina Kraljić, Mia Lukić, Lucija Vrgoč, Nika Maslać i Tarja Potnar sudjelovale su u finalu prestižnog svjetskog plesnog spektakla World Dance Masters koji se održao u Poreču  od 24. do 28. svibnja i vratile se kućama prepune prekrasnih dojmova i dvije osvojene medalje.

Naše cure nastupile su kao članice Plesnog kluba Dance Queen iz Kraljevice koji se na ovogodišnje finale plasirao sa više od 40 koreografija, a Lara, Karolina, Mia, Lucija, Nika i Tarja nastupile su u tri koreografije. Dvije koreografije su im donijele medalje srebrnog sjaja.

Nika Maslać i Tarja Potnar nastupile su u kategoriji Musical sa koreografijom It’s hard knock life (iz slavnog mjuzikla Annie) i osvojile 2. mjesto.

Karolina Kraljić, Mia Lukić, Lucija Vrgoč i Lara Vrgoč nastupile su u juniorskoj kategoriji Open dance sa koreagrafijom Time machine i također osvojile 2. mjesto.

Osim samog natjecanja, sudjelovanje na ovako velikom spektaklu je za sve sudionike bilo svakako nezaboravno i jako posebno iskustvo; odlično su se zabavili, družili, imali prilike sudjelovati na seminarima i plesnim radionicama, učiti od najboljih plesača svijeta.

Karolina Kraljić nam je ispričala kako je sve izgledalo tih pet dana u rasplesanom Poreču:

U srijedu 24. svibnja uputili smo se busom prema Poreču, na DanceStar – World Dance Masters 2017. svjetsko plesno natjecanje koje je ove godine obilježilo 10. obljetnicu održavanja u Hrvatskoj. U Poreču se okupilo preko 7000 mladih talentiranih plesača iz cijelog svijeta. Došli su plesači iz Mađarske, Njemačke, Hrvatske, Austrije, Australije,  … a neki su doputovali čak iz daleke Južnoafričke Republike. Natjecanje je trajalo pet dana. U žiriju su ove godine bili zaista vrhunski plesači, koreografi i plesni pedagozi svjetskog glasa poput Almire Osmanović, Dinka Bogdanića, Igora Barberića, Leonarda Jakovine, Željka Božića, Jose De La Cruza, …

Kada smo stigli, otišli smo u hotel pa na plažu gdje se održavao party provodom otvorenja. Tamo su predstavili članove žirija i natjecatelje po zemljama, a cijelu svečanost otvorenja dodatno je uljepšao vatromet. Ujutro smo otišli na doručak pa u dvoranu navijati za naše plesače. Potom smo otišli na plesni seminar, a zatim do bazena. Nakon ručka smo se vratili u dvoranu gdje smo se spremali za nastup. Nastupali smo oko 10 sati i potom se vratili u hotel. Trećega dana, raspored je bio sličan. U 9:30 doručak, potom dvorana, ručak, pa igranje na plaži, bazen, večera. Poslije večere  otišli smo na gala večer koja je počela u 21 sat. Na gala večeri nastupilo je 20 koreografija koje su na kvalifikacijama dobile najviše bodova. Vratili smo se oko ponoći i otišli u krevet. U subotu smo većinu dana proveli u dvorani, navijajući. U nedjelju smo se probudili ranije jer smo do 8 morali izaći iz hotela. S koferima smo otišli u svlačionicu, gdje smo se spremili za još jedan nastup. Nakon nastupa smo ručali, a zatim otišli na plažu na svečana proglašenja pobjednika. Svi smo se vrlo dobro plasirali! Ovo je bilo vrlo lijepo iskustvo koje bih htjela ponoviti!

Karolina Kraljić, 6. a

Čestitke našim curama i ostalim članovima Plesnog kluba Dance Queen i njihovim trenericama!!! I naravno, želimo im još puno puno ovakvih lijepih plesnih događaja i uspjeha. Bravo!!!!

FOTOGALERIJA:

Hvala Miji, Karolini i Niki na fotkama!

Povezane teme