Koncertni nastup Mie Lukić

Koncertni nastup Mie Lukić

Uvijek nas posebno vesele vijesti o uspjesima i talentima naših učenika. Jedna takva lijepa priča, koju sa zadovoljstvom donosimo, je i priča o našoj učenici Miji Lukić i njezinom koncertnom nastupu u prekrasnom prostoru Mramorne dvorane Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci.

Mia Lukić učenica je petog razreda naše škole i četvrtog razreda Glazbene Škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka u kojoj uči svirati klavir.

Koncert polaznika osnovne glazbene škole koji se održao 18. svibnja u Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci, u zgradi nekadašnje Guvernerove palače, bio je za Miju poseban događaj u koji je utkala puno truda i svoju veliku ljubav prema glazbi.

Mia je na klaviru izvela dvije kompozicije: klavirsko djelo slavnog ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog Bolesna lutka sa njegovog Dječjeg albuma i skladbu Etude op. 65 br. 25  njemačkog skladatelja Carla Alberta Loeschhorna.


Prije samog koncerta, trebalo je proći audiciju koja se održala tjedan dana prije koncerta. Mia je prošla audiciju, u zaista velikoj konkurenciji, i tako osigurala svoj nastup na koncertu među 20 izabranih polaznika Glazbene škole.

Mia sa svojom profesoricom klaviraU razgovoru nam je otkrila kako je već prolazak na audiciji za nju bio velik i radostan događaj. Ali, koncert je bio zaista nešto posebno.

Prije samog koncerta bila je jako uzbuđena i sretna. Krenula je prema Rijeci zajedno sa mamom, dvije sestre, prabakom i svojom prijateljicom Karolinom koje su joj u mnogobrojnoj publici bile najveća podrška.

Prostor nekadašnje Guvernerove palače ju je oduševio; lijepa stubišta, veliki atrij, čarobna rasvjeta, stari klavir i prekrasna Mramorna dvorana u kojoj se održao koncert.

Bio je to njezin prvi nastup pred ovako velikom publikom ali, kako nam je otkrila, treme toga dana uopće nije bilo. Publika je njezin odličan nastup nagradila velikim pljeskom.

Kao što smo već rekli, jedna od skladbi koju je Mia izvela bila je skladba Petra Iljiča Čajkovskog. Igrom slučaja, ovaj je dan za Miju sav nekako bio u znaku ovog velikog ruskog skladatelja. U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u  Rijeci baš se prikazivalo njegovo Labuđe jezero, popularan balet koji je svojom ljepotom stekao status sinonima klasične baletne umjetnosti. Za Miju, ova lijepa baletna priča na najljepši je način zaokružila njezin uzbudljiv glazbeni dan.

Alenka Žužić

FOTOGALERIJA:

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA