Javni poziv za odabir tradicijskih barki za obnovu

Javni poziv za odabir tradicijskih barki za obnovu

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, kao partner na projektu Mala Barka 2 koji se provodi unutar programa Europske unije Interreg Slovenija – Hrvatska, za područje Primorsko-goranske županije objavljuje Javni poziv za odabir tradicijskih barki za provedbu Projekta Mala barka 2: Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana.

Ovim javnim pozivom izabrat će se 7 tradicionalnih barki koje će se obnoviti na području Primorsko-goranske županije tijekom 2017. i 2018. godine ovisno o dinamici Projekta. Obnova barki će se vršiti na tradicionalni način pri čemu će se izraditi i njihovi tehnički opisi na temelju kojih se barke mogu izrađivati u budućnosti.

Ukupno raspoloživa sredstva za obnovu 7 barki iznose oko 450.000,00 kuna. Na obnovu jedne barke utrošit će se iznos koji je naveden u dostavljenom troškovniku, a maksimalno 70.000,00 kuna. Ako troškovi obnove prelaze taj iznos prijavitelj je dužan sufinancirati ostatak.

Javni je poziv otvoren do zaključno 15. ožujka 2017.

Obnovljene tradicijske barke će se tijekom i nakon obnove koristiti u svrhu provedbe Projekta na način da će se koristiti za potrebe aktivnosti Centara izvrsnosti, Akademije tradicijskih pomorskih zanata i vještina te kao izložbeni primjerci na raznim manifestacijama pomorske baštine koje se budu održavale na području Primorsko-goranske županije.

Javni poziv za odabir tradicijskih barki za obnovu


VANJSKE POVEZNICE:*


Javni poziv

Obrazac prijave


*Općina Malinska – Dubašnica ne odgovara za sadržaje vanjskih poveznica


Izvor: otok-krk.org

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA